Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 26 Oktober 2004 Dubbelexpositie in gemeentehuis Harenkarspel

Houtdraaiwerk en schilderijen

In de Burgerzaal van het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn is een dubbelexpositie te bezichtigen. Het gaat om het houtdraaiwerk van Otto Koedijk en vanaf 19 oktober 2004 schilderijen van Huug Jak.

Beeldende kunst

In het boomrijke Brummen woont een van de weinige, ambachtelijk werkende houtdraaiers van ons land: Otto Koedijk (1957). Hij is geboren en getogen aan de Groenveldsdijk te Sint Maarten.

Koedijk gaat er prat op dat voor zijn werk nog nooit een boom is omgehakt. Het hout dat hij gebruikt komt uit de regio waar hij woont. Ook geeft hij aan dat door handmatig draaien de unieke tekening van het hout mooi tot zijn recht komt.

Dat hij als houtdraaier ook onderdeel is van een eeuwenoude traditie, vindt hij heel belangrijk. Hij wil de traditie in stand houden en doorgeven. Koedijk maakt schalen, dozen, bollen dierfiguren, maar ook speelgoed en spelletjes als tastpuzzels.

Schilderijen

Huug Jak werd in 1937 geboren in IJmuiden. Een bevriende kunstschilder zette hem op jonge leeftijd op het pad van de beeldende kunst. Hij bezocht de onderwijzersopleiding. Daar hadden de expressie vakken zijn grote liefde. Achteraf was een opleiding in die richting (academie) logischer geweest. Later volgden vele cursussen en workshops in binnen- en buitenland. Hij is lid van het schilderscollectief. Ook reist hij veel en heeft hij India, China, Tibet en Egypte bezocht. ItaliŽ en Griekenland hebben in de zomer zijn grote liefde door het licht, de kleuren en de heerlijke temperatuur. Vooral het onderweg zijn tijdens het reizen boeit hem.

Behalve schilderijen maakt hij ook objecten van veelal gevonden materialen. Hij maakt zowel figuratief als abstract werk en verkent ook graag alle mogelijkheden daartussen.

Openingstijden: De expositie duurt tot 2 december 2004 en is dagelijks te bezichtigen van 9.00-12.00 uur. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna