Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 03 Februari 2005 Koningin Beatrix komt naar gemeente Anna Paulowna

Het standbeeld van Koningin Anna Paulowna te paard wordt op woensdag 2 maart onthuld door Konigin Beatrix. Diezelfde dag opent de Koningin in Breezand de Lentetuin.

Hieronder de tekst van het persbericht dat de Rijksvoorlichtingsdienst verstuurde op 1 februari 2005.

KONINGIN ONTHULT BEELD ANNA PAULOWNA EN OPENT BOLBLOEMENSHOW LENTETUIN BREEZAND

Hare Majesteit de Koningin onthult woensdag 2 maart in Anna Paulowna een standbeeld van Koningin Anna Paulowna en opent bolbloemenshow de Lentetuin Breezand. De gemeente Anna Paulowna bestaat 160 jaar en de Lentetuin viert haar 25-jarig jubileum.

Koningin Anna Paulowna, echtgenote van Koning Willem II, heeft in 1844 haar naam gegeven aan het drooggemaakte land dat nu de Anna Paulowna-Polder heet. Anna Paulowna was de jongste dochter van de Russische Tsaar Paul I. Zij leefde van 1795 tot 1865. Het bronzen beeld van deze koningin te paard is gemaakt door de Russische kunstenaar Alexander Taratynow. De gemeente Anna Paulowna bestaat sinds 1990 uit de kernen Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard, Van Ewijcksluis en Nieuwesluis.

De export van bolbloemen is de economische pijler waarop de gemeente Anna Paulowna steunt. In dit gebied zijn zo’n 350 kwekerijbedrijven gevestigd. De Lentetuin biedt de kwekers in de regio de mogelijkheid hun producten tentoon te stellen voor vakgenoten, afnemers uit binnen- en buitenland en de consument. Deze overdekte tentoonstelling van bolbloemen vindt sinds 1981 plaats. Op de Lentetuin is het complete assortiment bolbloemen te zien, waaronder tulpen, narcissen, hyacinten, lelies, zantedeschia’s, krokussen en de bijzondere bolgewassen. Ze vereisen de specifieke teeltomstandigheden die aanwezig zijn op het Noordelijk Zandgebied: de combinatie van zandgronden en zeeklimaat. Het Noordelijk Zandgebied beslaat Texel, Den Helder, Anna Paulowna en Zijpe en heeft uitlopers naar Wieringermeer en Niedorp.

Het thema van de Lentetuin Breezand 2005 is ‘Wereldbol’. De tulp de bekendste wereldbol. De bolbloemshow toont de geschiedenis van de tulp. De tuin wordt verfraaid met vaste planten, begroeiing en bloemstukken. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna