Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 11 Februari 2005 Presentatie schetsontwerp kunstwerk Wieringermeer 75 jaar

Op zondag 13 februari a.s. om 15.00 uur komt Henk Visch in het kerkje van Slootorp zijn schetsontwerp presenteren en toelichten, dat hij heeft gemaakt voor het kunstwerk Wieringermeer 75 jaar. Alle inwoners van Wieringermeer zijn van harte welkom bij deze presentatie.

Het kunstwerk is bedoeld als een hommage aan het werk dat de vele pioniers verricht hebben in de nieuwe polder, het nieuwe land.

Al weer twee jaar geleden bijna kwam de heer M.F. van Langerak op het idee hiervoor en vroeg aan de gemeenteraad van Wieringermeer medewerking voor de realisering van een kunstwerk. Een plek voor het kunstwerk had hij ook al voor ogen, namelijk in Slootdorp, het eerste dorp van de polder.

Inmiddels is, op advies van de commissie kunstwerk 75 jaar Wieringermeer, het college van B en W akkoord gegaan met het schetsontwerp van kunstenaar Henk Visch. In de commissie zijn afgevaardigden van de Kunstkring Wieringermeer, de Culturele Raad en het Historisch Genootschap vertegenwoordigd en heeft als voorzitter wethouder Henk van het Kaar.

Het kunstwerk wordt geplaatst op het grasveld bij het voormalig hervormde kerkje in Slootdorp. Het kerkje dat gebruikt wordt als cultureel centrum door de Culturele Raad en sinds een aantal jaren rijksmonument, was ook het eerste kerkgebouw in het pas ontgonnen land van de polder.

Henk Visch is nationaal en internationaal bekend. Naast de presentatie van zijn schetsontwerp zal hij ook enkele andere van zijn kunstwerken laten zien. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna