Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 08 Juni 2005 Exclusieve dans- en jeugdproducties tijdens 13e editie Karavaan

De 13e editie van Karavaan trekt van 14 juli tot 14 augustus door de kop van Noord-Holland met exclusieve dans- en jeugdproducties. De opening van Karavaan vindt plaats in en rond de nieuwe Schouwburg Het Park in Hoorn gelegen aan het IJsselmeer. Spheres, de openingsvoorstelling van Strange Fruit (AustraliŽ), combineert dans en circus tot een spektakel. Het zomerfestival reist met zijn uitdagende en unieke theatervoorstellingen vanuit Hoorn verder via Wervershoof, Zijpe, Medemblik, Texel, Den Helder, Bergen en Alkmaar naar Schagen.

Karavaan pakt dit jaar uit met een groot aantal bijzondere Karavaanproducties. De voorstelling Phylaca van Beer Producties komt voort uit een samenwerking tussen Karavaan en Oerol en zal op beide festivals te zien zijn. Zoals elk jaar is dans een belangrijk onderdeel van de programmering. Dance Works Rotterdam voert de nieuwe voorstelling Mind and matter uit van choreograaf en artistiek leider Ton Simons in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. Deze locatie is gekozen om zijn prachtige orgel, speciaal geschikt voor deze dialoog tussen dansers en Bach. De muziek wordt uitgevoerd door organist Reitze Smits. Pieter de Ruiter komt met een nieuwe choreografie voor vijf mannelijke dansers in de Mariakapel in Hoorn. Componist en performer Harry de Wit schrijft de muziek en voert deze live uit tijdens de voorstellingen. Andere deelnemende gezelschappen zijn: Vis ŗ Vis met Kooiboys, Polly Magoo met Op hoop van zegen en Scrap Arts Music (Canada) met Phlonk!

Jeugd

De eerste van de speciale festivalproducties voor de jeugd is de mini-glittershow Zwarte Ster van Danstheater AYA. Een voorstelling over beroemd willen zijn met spetterend spotlightspel en swingende sing-along-songs (vanaf 7 jaar). Ook het jeugdtheater-gezelschap van Wijnand Stomp, Kalebas Producties, is uitgenodigd en brengt de kleurrijke voorstelling Radio Amigu voor iedereen vanaf 6 jaar.

Naast de grote locatievoorstellingen zijn er de altijd zeer succesvolle gratis toegankelijke straattheaterdagen. Deze zijn te zien in: Hoorn - 16 juli, Wervershoof - 19 juli, Zijpe - 23 juli, Texel - 28 juli, Den Helder - 30 juli, Bergen - 2 augustus, Alkmaar - 6 augustus en Schagen - 13 augustus.

Begin juni verspreidt Karavaan het informatieboekje met alle informatie over het programma en een bestelformulier. U kunt zich aanmelden bij Kunst en Cultuur Noord-Holland om het informatieboekje thuisgestuurd te krijgen. Tel 023 - 531 91 39. Half juni is het volledige programma op www.karavaan.nl te vinden. Op 23 juni komt de festivalkrant uit als bijlage bij alle edities van het Noordhollands Dagblad.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna