Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 06 Juli 2005 ZeeVerse Vismarkt Wieringen organiseert in samenwerking met de Rabobank vier RaboKidsdagen

Deze zomer staan vier van de dertien themadagen van de VerseVismarkt in Wieringen in het teken van de kinderen. Op de zaterdagen 9 en 23 juli en 6 en 20 augustus organiseert de VerseVismarkt in nauwe samenwerking met de Rabobank Wieringerland namelijk de RaboKids dagen.

Het programma van al deze vier themadagen is in grote hoofdlijnen hetzelfde met als aantekening dat deze Rabokids dagen worden afgewisseld met levende muziek of een optreden van een modelleer clown.

De eerste van de vier RaboKids dagen is op 9 juli a.s.. Behalve dat de kinderen zich kunnen vermaken op een springkussen en kunnen laten schminken, zijn er ook leerzame demonstraties en vertellingen hoe het vissersleven in elkaar steekt. Zo zullen er demonstraties garnalenpellen,nettenboeten en een kookdemonstratie worden gegeven. Ook kunnen de kinderen middels een rondleiding over de haven bijvoorbeeld zien hoe in de visafslag de vis geveild wordt. De kids kunnen op spelenderwijs ook zelf een vleugje van de geur van het vissermanleven opsnuiven middels een speurtocht. In de demonstratiehoek bij de koelcel kunnen zij een monsterboekje halen met daarin allerlei opdrachten die te maken hebben met de visserij.

Op alle vier de RaboKids dagen is ook verhalenverteller Mark Zijlstra van de partij. Deze ex-visserman die met zijn verteltheatershows ,,Zijlstra over Zee" en ,,De dood van een sprookjesverteller" al vele zalen aan zijn lippen kreeg, vertelt op de Rabokids dagen op zijn eigen humoristische wijze sterke vissersverhalen en ander visserslatijn.

De muzikale omlijsting zal de eerste Rabokidsdag verzorgd worden door het zangkoor ,,De blije meiden" die hun thuisbasis hebben in Café Stam in Wognum. Het koor dat bestaat uit zo'n veertig vrouwen en één mannelijke dirigent/pianist, Dick Heijne, treedt gedurende de dag driemaal op met een breed repertoire van de jaren '60 tot het heden.

Buiten dat de Rabobank dit evenement sponsort, zijn ze ook aanwezig met een stand. Andere stands die deze dag op de ZeeVerse Vismarkt zich presenteren, zijn de CIV, de biologische groenteboer, de palingrokende broers Kay en de gemeente Wieringen die info verstrekt over het Wieringer Randmeer. Net als alle andere themadagen varen de Atlantis (www.beldezee.nl) en de gebroeders Jorna (www.beleefhetmeeopzee.nl) met de ,,Huibertje", ook nu weer uit. De ,,Huibertje" heeft tijdens de kidsadagen een speciale aanbieding voor kids onder de 12 jaar. Deze krijgen onder begeleiding van een volwassenen een speciale korting van € 5,=.

De klant die op de ZeeVerse Vismarkt vis wil kopen, heeft op deze themadag weer een ruime keuze uit verrassende vissoorten en schaal- en scherpdieren van verse kwaliteit. De vis, die ook dit keer weer middels duurzame visserij gevangen is, wordt aangeleverd door Wieringer vissers. Het schoonmaken van de vis zal wederom gebeuren door vissers en ex-vissers die de klant ook ter zijde zullen staan met tips en professionele uitleg over het bereiden van de vissoort. Voor de klant die na de inkoop nog even op de haven wil vertoeven, bestaat de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding van € 0,50 de ingekochte vis op te laten slaan in de koelcel van de afslag.

De Zeeverse Vismarkt, die ondersteund wordt door de Wieringer vissers, de vele vrijwilligers, de gemeente Wieringen, de Provincie Noord-Holland en organisaties als Kop en Munt en Leader +, vindt plaats van 9.00 uur tot 15.00 uur. De locatie is ook dit keer weer het grote witte gebouw van de visafslag op de kade van de Noorderhaven van Den Oever.

Website: www.versevis.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna