Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 15 Juli 2005 Karavaan van start in Hoorn

Sinds gisteren kunnen inwoners en toeristen in Noord-Holland weer een maand lang genieten van voorstellingen en straattheaterdagen op verrassende locaties. De opening van het reizende zomertheaterfestival Karavaan vond plaats in Hoorn. Na de officiële opening begon om 23.00 uur aan de rand van het IJsselmeer de gratis toegankelijke spectaculaire openingsvoorstelling The Spheres van het Australische gezelschap Strange Fruit.

Op de eerste dag van het festival vonden meteen maar liefst vier premières plaats. Dansity/Pieter de Ruiter ging in wereldpremière met Blaffende Honden in de Mariakapel. Een voorstelling over macht en machteloosheid die de vraag probeert te beantwoorden wat er gebeurt wanneer vier hoopjes testosteron worden losgelaten in het domein van de Heilige Maagd.

Café Diablo van het gezelschap Axis Theatre ging in première in Schouwburg Het Park. Deze voorstelling is een mix van musical, dans en toneel waarbij de cast afkomstig is uit musicals zoals Mamma Mia, Jeans en Crazy For You. Kalebas Produkties speelt Radio Amigu waarin tante Jewel een radiopiratenschip ontdekt, waar ze haar eigen Tori Talk Show begint op Radio Amigu en iedereen uitnodigt om te komen praten. In Floris V van Theamus wordt Floris, een man van politieke intriges en verboden liefdes, door zijn vrienden vermoord. Een spannende, romantische voorstelling met jazzy en Starwars-achtige muziek.

Premières tijdens Karavaan

Na de eerste festivaldag gaan nog vier andere gezelschappen tijdens Karavaan 2005 in première: Scrap Arts Music, Jamie Adkins, Dance Works Rotterdam en Vis à Vis. Op de website www.karavaan.nl staat alle informatie over de gezelschappen en de voorstellingen.

Geen premières, maar niet minder interessant: Circus Ronaldo, Danstheater AYA, Polly Maggoo, Beer/Annemieke Delis en Elshout & H„ndeler.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna