Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 29 November 2005 Den Helder heeft nieuwe evenementenbeleid

Den Helder beschikt over een nieuw evenementenbeleid. Waar staat de gemeente voor bij evenementen, welke evenementen kunnen op subsidie rekenen en welke niet, hoe moet u een evenementenvergunning aanvragen? Dit en nog veel meer staat in de nieuwe evenementennota die vorige week is vastgesteld door de gemeenteraad.

Modern beleid

Het nieuwe, moderne beleid betekent een grote stap voorwaarts hoe met evenementen wordt omgegaan . Zo hebben aanvragers van een vergunning straks te maken met één evenementenco”rdinator, staan er regels in de nota voor een evenwichtige toekenning van subsidies en kunt u lezen hoe met vergunningaanvragen wordt omgegaan.

En dat is niet alles. Met dit nieuwe beleid kan de gemeente de stroom van diverse initiatieven sturen en zo mogelijk financieel steunen. Er kan voor gezorgd worden dat evenementen en activiteiten zo goed mogelijk verspreid worden over het jaar, zodat eventuele onderlinge concurrentie vermeden wordt en evenementen nog meer een succes worden.

Promotie?

Bij iedere aanvraag maken wij voortaan de afweging welke rol het betreffende evenement kan spelen in de promotie van de stad. Dit wordt een belangrijk criterium bij het toekennen van subsidie in de vorm van een financiële bijdrage of eventuele promotionele ondersteuning. Hierdoor kan gestuurd worden in de toekenningen waarbij de naam en faam van Den Helder op een positieve manier op de kaart gezet wordt.

Evenementenkrant

Nu het nieuwe evenementenbeleid is vastgesteld, moet er uiteraard worden overgegaan tot uitvoering hiervan. In dat kader verschijnt binnenkort een 'evenementenkrant' waarin u de weg wordt gewezen in evenementenland. De krant kunt u verkrijgen bij het loket Vergunningen in het stadhuis. Daar kunt u ook terecht kunt met uw aanvragen voor evenementen. Wanneer de krant klaar ligt, laten wij u dat via de Stadsnieuwspagina weten. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna