Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 11 April 2007 Roeivereniging start met roei-evenement op het Oude Veer

Op initiatief van Sportservice Schagen is een roeivereniging opgericht: Roeivereniging De Kop. Deze roeivereniging organiseert een roei-evenemente op het Oude Veer, te houden op zondasg 15 april. Het is voor het eerst dat daar geroeid gaat worden. We nodigen u graag uit om het roei-evenement bij te wonen.

Het evenement bestaat onder andere uit: roeidemonstraties, wedstrijd ergometeren (roeien op een roeitrainer) en u kunt informatie ophalen. Locatie is terrein van Scouting Anna Paulowna aan de Kneeskade (naast de jachthaven).

Het programma voor zondag 15 april ziet er als volgt uit:

Regionaal initiatief

Roeivereniging De Kop is opgericht op initiatief van Sportservice Schagen en Sportservice Den Helder, omdat er nog geen roeivereniging was in de Kop van Noord-Holland en wel veel vaarwater. De vereniging heeft een regionaal karakter. Het initiatief werd enthousiast begroet door de (potentiŽle) leden.

Perspectief

Vijftig geÔnteresseerden bezochten de eerste informatiebijeenkomst in januari. In totaal reageerden zo'n 80 mensen op de oproep. Dat biedt perspectief voor een bloeiende vereniging. Inmiddels heeft Roeivereniging De Kop een actief achtkoppig bestuur en op 15 april gaan er dus voor het eerst boten te water.

Het Oude Veer

Het Oude Veer in Anna Paulowna is mooi roeiwater zonder veel beroepsvaart dat in verbinding staat met andere vaarwegen. Roeivereniging De Kop streeft naar een eigen terrein, maar heeft tot die tijd onderdak gevonden bij Scouting Anna Paulowna.

Roeien is een veelzijdige sport die op verschillende niveaus beoefend kan worden; van recreatie- tot wedstrijdsport. Roeien houdt jong en oud bezig. Het is een buitensport die bijna het hele jaar door beoefend kan worden. Roeivereniging De Kop verwacht dan ook veel interesse voor het roei-evenement. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna