Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 11 April 2007 Concept cultuurnota Horen, zien en ... beleven klaar voor inspraak (Den Helder)

Het college van burgemeester en wethouders heeft de concept kadernota cultuur ‘Horen, zien en … beleven’ vastgesteld. De nota is de nieuwe versie van de cultuurnota voor Den Helder. De titel verwijst naar de verschillende aspecten van kunst en cultuur: luisteren en kijken naar, maar vooral ook meedoen.

Het beleid van onze gemeente richt zich in de eerste plaats op het optimaal laten participeren van de inwoners van de stad in kunst en cultuur. Het gaat daarbij om actief meedoen zoals het zelf beoefenen van kunst en om passieve participatie zoals het kennis nemen van en bezoeken van activiteiten. Bij participatie denken wij niet alleen aan volwassenen met diverse culturele achtergronden, maar ook aan kinderen en jongeren.

Een tweede doel van het cultuurbeleid is het zichtbaar en hoorbaar maken van kunst en cultuur in de stad. Een groot aantal instellingen en voorzieningen biedt onze inwoners een gevarieerd aanbod. Wij gaan hen vragen dat aanbod zichtbaar en toegankelijk te maken. Ook willen wij onze inwoners kennis laten nemen van de historie en opbouw van onze stad en het aanwezige culturele erfgoed.

Den Helder wil een aantrekkelijke stad zijn. Daarom gaan wij op zoek naar mogelijke partners en nodigen wij culturele instellingen uit de stad aantrekkelijker te maken voor de huidige inwoners en toekomstige inwoners, toeristen en bedrijven. De cultuurnota beschrijft in dit kader een groot aantal initiatieven en voorzieningen op het gebied van kunst en cultuur in de stad. Voorzieningen die vooral gericht zijn op alle inwoners van de stad; voorzieningen voor een breed in cultuur geinteresseerd publiek en de (potentiele) publiekstrekkers van de stad.

Amateurkunst belangrijk

Den Helder beschikt over een rijk amateurkunstleven en daar zijn wij trots op! Wij maken ons dan ook sterk voor het in stand houden en stimuleren van deze traditie. Een van de grote bezwaren tegen de vorige conceptnota (‘Zien en gezien worden’) was, dat daarin de amateurkunst onvoldoende aandacht kreeg. In de nieuwe cultuurnota ‘Horen, zien en ….. beleven’ hebben wij de amateurkunst een belangrijke plaats gegeven en is de nadruk op de beeldende kunst komen te vervallen.

Ter inzage

De concept kadernota cultuur ‘Horen, zien en … beleven’ kunt u vinden onder de rubriek inwoners/sport en vrije tijd/concept cultuurnota Den Helder 2007. Een schriftelijk exemplaar kunt u opvragen bij de Klantenservice of via info@denhelder.nl. De schriftelijke inspraaktermijn duurt tot en met 4 mei 2007. Reacties op de nota kunt u tot die datum sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 36, 1780 AA Den Helder of via de email aan . Zorg ervoor dat uw reactie is voorzien van uw naam, adres en woonplaats.

Besluitvorming

De raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling bespreekt de conceptnota op 14 mei 2007.

Vanaf 15 mei 2007 worden de reacties op de nota verwerkt. De raad kan dan in juni een besluit nemen over de nota ‘Horen, zien en… beleven’. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna