Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 02 Augustus 2007 Biologisch smullen op landbouwdag in Opmeer - 6 augustus

Tijdens de Landbouwtentoonstelling in Opmeer, op maandag 6 augustus, is de provincie aanwezig met een mobiele kookstudio. Diverse koks laten het publiek dan kennismaken met de biologische keuken.

De mobiele kookstudio maakt onderdeel uit van de promotiecampagne noordhollandsegrond. De provincie promoot daarmee niet alleen de biologische (en duurzame) landbouw in het algemeen, maar in het bijzonder de producten van de biologische boeren uit Noord-Holland.

Biologische koploper

De provincie Noord-Holland heeft de afgelopen jaren flink geÔnvesteerd in de biologische landbouw, variŽrend van subsidieregelingen tot productpromotie. Deze investeringen werpen hun vruchten af, zo blijkt uit de Bio-Monitor 2006 van Biologica, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. De grootste uitbreiding van het biologisch landbouwareaal vond plaats in Noord-Holland. Van alle land- en tuinbouwgrond in de provincie is 3,4% biologisch. Noord-Holland laat daarmee tien andere provincies achter zich. Alleen Flevoland doet het met een aandeel van 8% beter.

Collegeprogramma 2007-2010

Het nieuwe college is niet van plan om deze koploperspositie in provincieland weg te geven. "Wij willen die positie behouden en het bestaande biologische en duurzame beleid voortzetten. Daarbij komt de nadruk te liggen op voorlichting, promotie van de afzet van producten, het verbeteren van het imago en het stimuleren van innovaties in deze sector", zo vermeldt het collegeprogramma 2007-2010. De provincie is voornemens om jaarlijks 750.000 euro uit te trekken om de biologische landbouw te stimuleren.

Gedeputeerde Bond verricht opening

Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw, opent maandag de tentoonstelling; de provincie geeft subsidie aan het evenement. Meer informatie over het dagprogramma, de activiteiten en de bezienswaardigheden is beschikbaar op de website van de Landbouwtentoonstelling Opmeer. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna