Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 14 September 2007 Wandelen in de voetsporen van Napoleon - 23 september

Wandelen over 11 kilometer historisch erfgoed? Dat kan op zondag 23 september, met een unieke tocht over de door keizer Napoleon aangelegde verdedigingswerken in Den Helder.

Napoleon wist het al, want hij kwam hoogstpersoonlijk kijken: met aan drie kanten zee kent de Kop van Noord-Holland een unieke ligging. De Franse keizer liet daarom tussen 1811 en 1813 voor dit 'Gibraltar van het noorden' een reeks forten aanleggen, verbonden door een liniedijk met bunkers en schuilplaatsen: de Stelling van Den Helder.

Ommetje

Over de historische verdedigingswerken wordt een prachtige, duidelijk gemarkeerde wandelroute uitgezet, die deels de oude Napoleonroute volgt. De route heeft als naam 't Ommetje Den Helder meegekregen. Zondag 23 september wordt deze tijdens een speciaal wandelevenement opengesteld voor het publiek. Langs de weelderig begroeide route ontdekt u diverse bouwwerken uit de tijd van Napoleon, waaronder de forten Dirksz Admiraal, Erfprins en Kijkduin. De route voert u ook langs vele Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Korter

De 11 kilometer lange route is ook in delen te lopen. Startpunt is Bowling - Hotel Den Helder aan de Marsdiepstraat. U kunt hier op 23 september tussen 09.30 en 12.30 uur de tocht beginnen. Deelname is alleen mogelijk bij voorinschrijving bij de VVV aan het Bernhardplein in Den Helder of via de website www.nhd.nl/ommetje. Voor het inschrijfbedrag van 8,50 euro (abonnees van het Noordhollands Dagblad betalen 6,00 euro) krijgt u een informatief routeboekje, iets te drinken, een versnapering en een speciaal voor deze gelegenheid gebakken Napoleonkoek. De route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers; honden mogen aangelijnd mee.

Grijp deze kans en maak kennis met het militaire inzicht van een van de grootste strategen die Europa heeft voortgebracht. En dat in uw eigen woonplaats!

’t Ommetje is een initiatief van de VVV, het Noordhollands Dagblad en Zeestad CV/BV. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna