Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 25 Oktober 2007 Fanatieke teams boardingvoetbal herfstvakantie

Voor het 3e achtereenvolgende jaar werd er in de herfstvakantie boardingvoetbal voor jongeren georganiseerd. In de herfstvakantie van maandag 15 oktober tot en met vrijdag 19 oktober reisde het boardingvoetbal voor jongeren door 7 gemeenten. In elke gemeente probeerden de teams eerste te worden om zo toegang te krijgen tot de finale in Schagen. In totaal hebben 79 teams in deze week hun voetbalkunsten vertoond. De uiteindelijke winnaar werd het team uit Harenkarspel. Het evenement is door Sportservice Schagen in samenwerking met de jongerenwerkers van Kern 8 en Trapman georganiseerd.

Op maandag was de start van het boardingvoetbal in de gemeente Wieringen. Daar hebben 8 Teams het onderste uit de kan gehaald om in aanmerking te komen voor een plaats in de finale. Zo werd in alle 7 verschillende gemeenten gevoetbald door de jongeren met als resultaat dat er 7 verschillende teams in de finale stonden op vrijdag. In de gemeente Niedorp waren 9 teams actief, in Zijpe 8 teams, in Harenkarspel 16 team, in Wieringermeer 14 teams, in Anna Paulowna 8 teams en in Schagen 16 teams. Dit samen was goed om ruim 360 jongeren in beweging te krijgen in deze sportieve week.

De beste 3 teams van deze week kwamen uit de volgende gemeenten. Op de derde plaats was Top Oss uit de editie Anna Paulowna geëindigd. Op de tweede plaats FC Ariane uit de editie Schagen en eerste D-men uit de editie Harenkarspel.

Sommige teams hebben meerdere edities mee gedaan. Een voorbeeld hiervan waren de Soccergirls die 5 van de 7 edities hun kunnen hebben laten zien. Helaas mocht dit niet resulteren op een plek in de finale. Natuurlijk waren er meer fanatieke teams. Het ging er soms zo fanatiek aan toe dat het niet altijd makkelijk voor de scheidsrechters was. De scheidsrechters kwamen van de opleiding sport en bewegen in Alkmaar. Beter bekend als CIOS.

Het is de bedoeling volgend jaar de 4e editie boardingvoetbal te houden voor jongeren. In verband met het grote succes wordt gekeken naar mogelijkheden om meer teams te laten meedoen in een andere opzet waarbij fairplay een belangrijke rol gaat spelen. (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna