Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 13 Maart 2008 VV Kreileroord Sport Safe na EHB(S)O avond

De voetbalvereniging Kreileroord heeft op 5 maart jongsleden het Sport Safe predikaat in ontvangst genomen. Het was voor de voetbalvereniging de tweede keer dat ze het predikaat ontvingen uit handen van projectleider Mathijs van der Beek. De overhandiging van het predikaat gebeurde voorafgaand aan de cursusavond Eerste Hulp Bij (Sport) Ongevallen. Het volgen van deze cursusavond was de laatste vereiste voor de voetbalvereniging om het felbegeerde certificaat in ontvangst te nemen. Voor een jaar is de voetbalvereniging weer Sport Safe. Dit houdt in dat de vereniging aan de eisen voldoet m.b.t veiligheid en gezondheid van hun leden. Het Sport Safe is een project dat door Sportservice Schagen wordt uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Wieringermeer.

Vol trots nam Johan Grit, voorzitter van de voetbalvereniging Kreileroord, zijn Sport Safe predikaat in ontvangst bij aanvang van de avond. Zijn vereniging is weer voor een jaar Sport Safe gecertificeerd. De vereniging zet zich voldoende in op het gebied van gezondheid en veiligheid. Enkele voorbeelden van deze eisen zijn:

De vereniging zorgt voor een goed vervoersbeleid voor de pupillen binnen de vereniging. Veiligheid in en om de velden moet in orde zijn. Een EHBO koffer met de juiste middelen moet aanwezig zijn en moet goed wordt bijgehouden. Trainers moeten over kennis beschikken op het gebied van EHB(S)O. VV Kreileroord voldoet aan alle gestelde eisen. Volgend jaar kan de voetbalvereniging het predikaat nogmaals verlengen door te laten zien dat ze nog steeds aan alle eisen voldoen.

Na de uitreiking was er een korte cursus EHB(S)O, die bijgewoond werd door trainers van verschillende verenigingen uit de Wieringermeer. Trainers van Atletiekvereniging Wieringermeer., Voetbalvereniging Kreileroord en Voetbalvereniging DWOW schaafden hier hun kennis bij. Het was een zeer inspirerende avond, waar met name sportblessures en preventie van blessures aan bod kwamen. De avond werd als zeer nuttig ervaren door de verschillende verenigingen.

De gemeente Wieringermeer vind dat aandacht voor veiligheid en gezondheid binnen verenigingen belangrijk is. Door middel van de Sport Safe certificering weten inwoners dat ze bij deze verenigingen met een gerust hart kunnen gaan sporten. B.S.V. The Seagulls is ook een gecertificeerde vereniging.

AV Wieringermeer is al een heel eind op weg voor het behalen van het Sport Safe predikaat. Ook daar hopen we binnen kort het predikaat te kunnen uitreiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sportservice Schagen Katinka Wiltenburg Tel. (0224) 21 47 74 (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna