Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 15 April 2008 De 15e Nationale Reddingbootdag - 26 april

Eindelijk eens meevaren met de redders aan boord van de reddingboot? Op zaterdag 26 april a.s. organiseert de KNRM voor de 15e keer haar landelijke open dag. De Nationale Reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM en om mee te varen varen aan boord van de reddingboten.

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 36 plaatsen langs de kust, de Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Op zaterdag 26 april kunt u een kijkje nemen in de keukens van de 40 reddingstations. De 1000 vrijwilligers nodigen donateurs persoonlijk uit om langs te komen om kennis te maken met de bemanningen. Ze zouden het leuk vinden als de donateurs ook nog een vriend of bekende meeneemt naar Reddingbootdag. Zodat de KNRM kan rekenen op nog meer nieuwe donateurs.

Belevenis

Als blijk van onze waardering voor de steun van onze Redders aan de Wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om u een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Een belevenis!

Waar?

De volgende reddingstations zijn open voor publiek: Cadzand, Breskens, Westkapelle, Veere, Noordland-Burghsluis, Ouddorp, Stellendam, Hoek van Holland, Ter Heijde, Scheveningen, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan Zee, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Petten, Callantsoog, Den Helder, Texel Oudeschild, Texel de Cocksdorp, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Eemshaven, Lauwersoog, Harlingen, Hindeloopen, Lemmer, Urk, Elburg, Huizen, Marken, Enkhuizen en Den Oever.

Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma's, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer. (Bron: www.knrm.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna