Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 16 April 2008 Op kraamvisite bij Jan Ligthart in Breezand

Tot half mei is de showtuin van tulpenveredelaar Jan Ligthart in Breezand weer voor geïnteresseerden geopend. In de kraamkamer van dit veredelingsbedrijf zijn de komende weken ruim 1000 cultivars te bewonderen alsmede een enorme hoeveelheid zaailingen. De vroege soorten staan al volop in bloei, alsmede een flink aantal vroege zaailingen.

De showtuin is iedere maandag- en donderdagmiddag (na 1 uur) en avond (na 19.00 uur) voor bezoekers toegankelijk. Bij de meeste soorten staat een naam of nummer, een paar eigenschappen en zo mogelijk één of beide ouders. Ook staat op het veld aangegeven welke cultivars eventueel te koop zijn en is Jan Ligthart aanwezig om tekst en uitleg te geven over groei- en broei-eigenschappen.

Voor studiegroepen bestaat de mogelijkheid een aparte tijd te plannen ('s avonds of overdag). In dat geval is het gewenst contact op te nemen met Jan Ligthart (0223-523255 of 0620-420412) of Gé Rooijakkers die over de verkoop gaat (0654-933166). De kraamkamer bevindt zich in Breezand, aan de JC de Leeuwweg 27, naast het bedrijf van Rooyakkers. Het veld is herkenbaar aan de honderden kleuren en het grote bord waar de plaats staat aangegeven. Verdere info op www.ligthartbreezand.nl. (Bron: BloembollenVisie)

Kwekers vernoemen twee bloemen naar Amnesty International

Morgen (16 april 2008) zal Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International, de Floratuin 2008 in Julianadorp openen. Tijdens de opening zal Floratuin twee bloemen naar de mensenrechtenorganisatie vernoemen, die door Nazarski zullen worden gedoopt. Het bestuur van de Floratuin betuigt hiermee steun aan de organisatie in haar strijd tegen het schenden van de mensenrechten wereldwijd.

Twee kwekers hebben aangekondigd een noviteit naar Amnesty International te vernoemen. Het gaat om kwekerij Narveco, die de witte 'Narcissus' naar de mensenrechtenorganisatie vernoemt, en kwekerij Co Klinkenberg, die zijn steun aan Amnesty betuigt met de vernoeming van een wijnrode 'Hyacinthus orientalis'.

Amnesty International draagt de narcis dit jaar op aan de Chinese mensenrechtenactiviste Zeng Jinyan, en de hyacint aan de moeders van het Plein van de Hemelse Vrede. Hiermee wil Amnesty in het jaar van de Olympische Spelen het werk van mensenrechtenverdedigers in China ondersteunen. Uit een onlangs verschenen Amnesty-rapport bleek dat deze mensen in de aanloop naar de Spelen geconfronteerd worden met intimidatie, arrestatie en mishandeling.

De Chinese Zeng Jinyan zet zich al jarenlang in voor het recht op vrijheid van meningsuiting en voor de rechten van mensen met hiv/aids. Sinds eind 2007 zit zij voor de tweede keer onder langdurig huisarrest, samen met haar in november 2007 geboren dochtertje. Zij is getrouwd met de Chinese mensenrechtenverdediger Hu Jia, die in april tot drieënhalf jaar cel werd veroordeeld. Time Magazine wees Zeng Jinyan in 2007 aan als een van de honderd mensen die zich met lef inzetten voor een betere wereld.

Zeng Jinyan reageerde verheugd op de Narcissus Amnesty International. Ook de Moeder van Tian'anmen waren opgetogen over de Hyacinthus Orientalis Amnesty International. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna