Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 22 April 2008 Gemeenteraad Anna Paulowna wil behoud bibliobus Breezand

De gemeenteraad van Anna Paulowna heeft ingestemd met een motie van de Partij van de Arbeid om de bibliobus te behouden. Hierdoor kunnen de inwoners van Breezand ook na 1 januari 2009 gebruik blijven maken van deze voorziening.

Als gevolg van het wegvallen van provinciale subsidies heeft de stichting ProBiblio besloten om de dienstverlening van de bibliobussen per 1 januari 2009 te beeindigen. Deze bibliobus doet wekelijks 22 standplaatsen aan voor de uitleen van boeken, waaronder Breezand.

Kopgroep Bibliotheken, het nieuwe samenwerkingsverband van bibliotheken in de Noordkop, biedt aan om vanaf 1 januari 2009 de bibliobus te laten rijden voor hetzelfde geld dat de deelnemende gemeenten nu bijdragen.

Dit was aanleiding voor de PvdA om de gemeenteraad van Anna Paulowna per motie op te roepen haar bereidheid uit te spreken om het in de gemeentebegroting 2008 opgenomen bedrag van Ä 19.190 ten behoeve van de bibliobus ook voor de komende jaren beschikbaar te stellen. Zodat Kopgroep Bibliotheken de kans krijgt haar aanbod waar te maken, en de bibliobus kan blijven rijden op het platteland van de Noordkop.

In haar vergadering van maandag j.l. heeft een meerderheid van de gemeenteraad deze motie aangenomen. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna