Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 19 Mei 2008 Mariëndal wacht op komst Bezoekerscentrum

Het omgeploegde veld bij de uitkijktoren in Mariendal ligt te wachten op de komst van het Bezoekerscentrum Duinen Noordkop en de kinderboerderij. Na de zomervakantie wordt begonnen met de bouw. Het terrein moest voor 15 maart al bouwrijp gemaakt worden in verband met het broedseizoen. Als alles voorspoedig verloopt gaat het centrum begin 2009 open.

Het veld is in maart ingrijpend aangepakt. Niet alleen de grond is voorbereid op de komst van het bezoekerscentrum. Ook zijn er nieuwe waterpartijen gegraven, waardoor de gebouwen als het ware op een eiland komen te liggen. Overwinterende rugstreeppadden en nestelende vogels zijn door goede voorbereidingen niet gestoord.

Bezoekerscentrum met veel functies

Wat er allemaal precies in en rond het bezoekerscentrum gaat gebeuren, moet nog worden uitgewerkt. Lezingen, excursies, tentoonstellingen, veldwerkactiviteiten, arrangementen en themadagen zullen in ieder geval deel uitmaken van het productenaanbod. Het grote gebouw speelt hierin een belangrijke rol. Het wordt de ontmoetingsplek voor educatieve activiteiten en informatie en documentatie. Naast een tenstoonstellingsruimte, vergaderruimte en practicumlokaal komt er ook een winkel en een koffiehoek.

Van alles te beleven op de kinderboerderij

Ook bij de tegenovergelegen kinderboerderij en op de velden met dieren is in 2009 van alles te beleven. Dit gebouw biedt ook werk- en opslagruimte voor de medewerkers en vrijwilligers van Landschap Noord-Holland. Clienten van Esdege Reigersdaal zullen op het hele terrein creatief of productief bezig zijn, al naar gelang hun mogelijkheden.

Succesvolle samenwerking

Het nieuwe bezoekerscentrum is een samenwerking tussen de gemeente, Landschap Noord-Holland en Esdege Reigersdaal. Deze drie organisaties gaan samen een nieuwe organisatie oprichten die verantwoordelijk wordt voor het beheer en de exploitatie van het centrum. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna