Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 22 Mei 2008 Week van de Zee van 24 tot en met 31 mei

Op zaterdag 24 mei gaat de zevende Week van de Zee officieel van start in de Leuvehaven in Rotterdam. Dit gebeurt om 15.30 u als een helikopter van het Loodswezen met een spectaculaire presentatie een pakketje aflevert. Het eerste exemplaar van de brochure Clean Shipping uit dit pakketje wordt aangeboden aan voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), Tineke Netelenbos. De pers is van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn.

Het thema van de Week van de Zee is Op volle kracht vooruit! Daarom zal een helikopter een pakketje met brochures Clean Shipping laten zakken in een speedbootje dat het daarna in volle vaart aflevert op de kade van het Maritiem Museum Rotterdam in de Leuvehaven. In de haven zelf, geven blus- en sleepboten van het Havenmuseum en het Loodswezen een publieksdemonstratie. In de haven is ook het energiezuinige schip de Berezina te bezichtigen, er zijn lezingen en vele andere (kinder)activiteiten.

Clean Shipping

De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld. Volgens recente cijfers van de Europese Commissie gaat thans 90% van het goederentransport van en naar de EU en 40% van de interne EU-handel over zee [Maritime Transport Policy]. Jaarlijks passeert 3,5 miljard ton scheepslading de Europese zeehavens [ESPO]. Tegelijk heeft scheepvaart ook negatieve gevolgen, bijvoorbeeld vervuiling van de lucht en afval. Er zijn al technische mogelijkheden om scheepvaart te verduurzamen. Met de brochure clean shipping vraagt Stichting de Noordzee de politiek, reders, scheepsbouwers, havens en marktpartijen om zich sterk te maken voor een schone scheepvaart. In de brochure wordt voorgesteld de negatieve gevolgen te verkleinen door verbetering van regelgeving en handhaving, toepassing van nieuwe technologieën en een financiële voordeelregel voor duurzame schepen.

Week van de Zee

De Week van de Zee is een jaarlijks evenement dat de Nederlandse kust en zee op een positieve manier onder de aandacht brengt aan een breed publiek. Van 24 tot en met 31 mei kunnen bezoekers genieten van meer dan 150 culturele, sportieve, spannende en leerzame activiteiten langs de kust. De zee is dan even overal!

De Week van de Zee is een initiatief van Stichting De Noordzee, De Kustvereniging, EcoMare en Stichting Duinbehoud. Partners van de Week van de Zee 2008 zijn het Maritiem Museum Rotterdam, Het Havenmuseum, Havenbedrijf Rotterdam N.V., het Nederlands Loodswezen BV, de Nederlandse Kitesurf Vereniging en het Energieschip Berezina. De Week van de Zee 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door de Ministeries van V&W, VROM en EZ, E-Connection en Evelop, kustgemeenten en meer dan 100 deelnemers.

Voor meer informatie en het volledige programma, kijk op www.weekvandezee.nl. (Bron: Week van de Zee)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna