Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 04 Juni 2008 Den Helder thuishaven voor tallship Morgenster

De grote zeiltrainingsbrik Morgenster krijgt Den Helder als thuishaven. Dit is vrijdagmiddag 30 mei door de eigenaren Harry en Marian Muter bekend gemaakt. De naam van de thuishaven op het achterschip is die dag officieel onthuld door oud-marineman Lex Hermes.

Zo'n anderhalf jaar is er op het Willemsoordcomplex in Den Helder hard gewerkt om de voormalige Scheveningse haringlogger om te bouwen tot een traditioneel getuigde zeilbrik. Harry en Marian Muter kregen hierbij heel veel hulp van een groep vrijwilligers die zich na de komst van het vaartuig naar Den Helder spontaan hadden aangemeld. Vrijwilliger van het eerste uur was Lex Hermes, die derhalve de eer te beurt viel om op vrijdag 30 mei tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst de naam van de thuishaven op het achterschip officieel te onthullen. Het tallship lag hiervoor afgemeerd in het Boerenverdriet naast Gebouw 73, het onderkomen van de Stichting Nautische Monumenten Den Helder (SNM).

SNM-woordvoerder Paul Schaap prees tijdens de bijeenkomst de eigenaren van de Morgenster met de afronding van het ombouwproject en de succesvolle proefvaart die een week eerder was gehouden. "Het bestuur van de Stichting Nautische Monumenten heeft diepe bewondering voor de manier waarop jullie dit grote en complexe ombouwproject tot een goed einde hebben weten te brengen. Ik denk dat heel maritiem Den Helder heeft genoten van het enthousiasme en de inzet waarmee jullie de Morgenster hebben afgebouwd. Hierdoor hebben we maandenlang een soort minisail in Museumhaven Willemsoord gehad."

Harry Muter stelde heel blij te zijn met de steun en hulp die hij heeft mogen ontvangen van de Stichting Nautische Monumenten en de hierbij aangesloten stichtingen, alsmede van de mensen van Willemsoord B.V. en diverse vrijwilligers. "Den Helder wordt onze uitvalsbasis voor een- en meerdaagse zeiltochten, als ook voor het uitvoeren van het nodige onderhouds- en reparatiewerk aan ons schip."

De Morgenster kan voor dagtochten ongeveer 90 mensen meenemen. Voor meerdaagse tochten is er voor 36 passagiers accommodatie aan boord. De 49 meter lange zeiltrainingsbrik voert 600 vierkante meter zeil. Na de Morgenster zullen nog twee zeilschepen in Museumhaven Willemsoord worden getuigd. (Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna