Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 14 Juli 2008 Maatregelen voor betere doorstroom TESO-verkeer

Om het verkeer van en naar het opstelterrein van de TESO beter af te wikkelen, komt er bij de kruising vlak voor het opstelterrein een extra verwijzingsbord en op drukke dagen een verkeersregelaar. Een onderzoek naar een betere onderlinge afstemming van de verkeerslichten op de N250 is momenteel gaande. Het college van burgemeester en wethouders in Den Helder reageert met deze en andere maatregelen positief om gevraagde acties in een motie van de PvdA over dit onderwerp.

De motie op 25 juli kreeg steun van alle andere partijen, en ging over de verkeersafwikkeling op de kruising van de Weststraat met de Hoofdgracht en de Kanaalweg. De verkeerslichten op dit kruispunt zouden bij drukte niet goed genoeg functioneren om het opstelterrein van de TESO vol met auto's te krijgen. Dit leidt tot filevorming op de Weststraat-Zuidstraat-Binnenhaven en dit levert overlast op voor bewoners en andere weggebruikers. Deze situatie vindt de PvdA dus ongewenst.

Verkeersregelaar Weststraat / Hoofdgracht / Kanaalweg

Ook het college van B&W vindt dat er op korte termijn maatregelen genomen moeten worden om de verkeersafwikkeling hier soepeler te laten verlopen. De verkeerslichten hier zijn echter van de provincie. Het (verzoek tot) aanpassen van de verkeerslichten is daarom een tijdrovende klus en zou te lang gaan duren. Daarom komt er op het kruispunt al vanaf vrijdag 11 juli een verkeersregelaar te staan. Deze gaat op drukke vrijdagen het verkeer vanaf de Weststraat naar het opstelterrein beter laten doorstromen. Filevorming moet hierdoor tot een minimum worden beperkt.

Extra bord op deze kruising

Daarnaast vind de PvdA de bebording voor dit kruispunt niet duidelijk genoeg. Veel Texelgangers zouden hierdoor een verkeerde afslag op het kruispunt nemen. De huidige blauwe borden zijn van de ANWB. Het aanpassen ervan gaat deze zomer niet meer lukken. Daarom zet de gemeente zelf vanaf 15 juli op het gele bord vlak voor de kruising een extra aanduiding richting de veerboot.

Opstellen op Dijkweg onderzocht

De PvdA wil ook graag dat de Dijkweg, parallel aan de Kanaalweg, net als vroeger bij grote drukte wordt opengesteld voor wachtende auto’s. Het opstelterrein bleek het afgelopen jaar echter groot genoeg om het verkeer op te vangen. Extra capaciteit was niet noodzakelijk. Wel stond er soms een wachtrij op de Weststraat-Zuidstraat-Binnenhaven, terwijl een deel van het opstelterrein leeg was. De eerder genoemde verkeerslichten kunnen hiervan de oorzaak zijn. Het college vindt dat een dringende noodzaak voor het openstellen van de Dijkweg op dit moment ontbreekt. In overleg met de TESO en de provincie wordt bekeken hoe vaak per jaar de noodzaak voor het openstellen wel aanwezig is.

Spreiding openingstijden accommodaties

Ook op verzoek van de PvdA gaat het college met de gemeente Texel in overleg over de spreiding van de openingstijden van de vakantie-accommodaties op het eiland. Als deze meer worden verspreid, dan komen de bezoekers ook verspreid aan en neemt de kans op files af. De resultaten van dit overleg worden in de raadsvergadering van oktober besproken.

Lopende onderzoeken

Naast deze maatregelen lopen er nog twee onderzoeken die op de wat langere termijn wellicht kunnen bijdragen aan het afwikkelen van het verkeer naar de TESO. Rijkswaterstaat onderzoekt of de onderlinge afstemming van de verkeerslichten op de N250 (Rijksweg, Binnenhaven, Zuidstraat, Weststraat) beter kan. Ook wordt bekeken het opstelterrein aangepast kan worden, zodat er meer voertuigen op kunnen staan. De uitkomsten van deze onderzoeken worden in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Eventuele maatregelen kunnen dan kort daarna worden uitgevoerd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna