Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 14 Juli 2008 Nieuwe fietsroutes voor recreanten in Den Helder

Fietsers in Den Helder kunnen op een nieuwe manier tochtjes door de omgeving maken. Overal in de stad wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw fietsroutenetwerk. De routebordjes staan in de berm of op palen. Bij knooppunten vindt de fietser plattegronden met informatie. Zodra de laatste borden in Den Helder zijn geplaatst, is de hele provincie Noord-Holland bedekt met knooppunten. De officiele opening is in september.

Den Helder werkt in dit project samen met de provincie en de gemeenten Schagen, Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer, Zijpe, Harenkarspel en Niedorp. Met deze aansluiting van de kop van Noord-Holland is de hele provincie onderdeel van dit landelijke netwerk. Alleen al in de kop van Noord-Holland gaat het om een netwerk van 513 kilometer en 114 knooppunten!

Van knooppunt naar knooppunt

Fietsers op het routenetwerk rijden van knooppunt naar knooppunt door bordjes met een uniek getal van twee cijfers te volgen. Een knooppunt is een (genummerd) keuzepunt waar verschillende routes bij elkaar komen. Er staat een paneel met plattegrond en informatie over de routes die hier gekozen kunnen worden. Zo ontstaat een scala aan mogelijkheden. Iedereen kan een eigen route naar keuze uitstippelen.

Ook voordelen voor ondernemers

Behalve voor de fietsers is het systeem ook voor lokale (toeristische) ondernemers en instellingen erg handig. Zij kunnen plattegronden gaan verkopen (extra service richting klanten) en heel eenvoudig zelf nieuwe routes ontwikkelen met het startpunt ‘voor de deur’. Slechts een rij nummers volstaat al om een route uit te zetten.

Routes volgen kan nu al

Hoewel de officiele opening pas in september is, kunnen de routes uiteraard al wel worden gereden. Zoek gewoon een van de knooppunten en bepaal vanaf daar uw route. Er zijn meer dan 15 knooppunten in en om Den Helder en Julianadorp.

Bijvoorbeeld op de Doggersvaart, de Javastraat / Timorlaan, Brakkeveldweg / Texelstroomlaan, bij het parkeerterrein Donkere Duinen en op de kruising Van Foreestweg / Langevliet. Papieren plattegronden en routebeschrijvingen komen binnenkort beschikbaar. (Bron: Gemeente Den Helder)

Voor de rest van de provincie kunt u al online een route samenstellen via www.fietseninnoordholland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna