Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 18 Augustus 2008 Sail mee!

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 augustus is Den Helder het decor voor de Tall Ships' Races Den Helder 2008. De provincie Noord-Holland is een van de hoofdsponsors van dit nautische spektakel.

Het maritieme festival in Den Helder is vergelijkbaar met de andere Sail-evenementen in Nederland. De zeilschepen meren af aan de kaden van het Helderse Nieuwediep en de Koopvaardersbinnenhaven en in het Natte Dok van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De armada loopt Den Helder binnen op woensdagmorgen 20 augustus. Het vertrek valt op zaterdag 23 augustus met een imposante Parade of Sail op het Marsdiep.

Provincie Noord-Holland Podium

De organisatie van de Tall Ships' Races en de provincie trakteren de bezoekers vier dagen lang op muzikaal vermaak op het podium van de provincie Noord-Holland bij het VOC-schip 'de Prins Willim'. Op dit podium treedt een keur aan Nederlandse artiesten op, onder wie op woensdagavond Jeroen van der Boom. Op zaterdagavond is er Sail Live, een afwisselend programma à la Amstel Live Show met optredens van Roberto Jacketti en Idolsfinaliste Nathalie. Kijk voor meer informatie naar het programma. De commissaris van de Koningin, Harry Borghouts, is tevens aanwezig bij de officiële opening en reikt de prijzen uit bij de Crew Parade op donderdag 21 augustus om 16.00 uur.

Prijswinnaars

Ruim 900 Noord-Hollanders hebben meegedaan aan onze prijsvraag, waarmee speciale arrangementen waren te winnen. Tien winnaars zijn inmiddels geïnformeerd over hun prijs: treinarrangement, lunch en rondvaart voor twee personen.

Sponsor

De Tall Ships' Races zijn een uitgelezen kans om Noord-Holland op de kaart te zetten als waterprovincie. Door het sponsoren van dit nautische evenement wil de provincie de economische ontwikkeling in de Kop van Noord-Holland een extra impuls geven. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna