Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 03 September 2008 Prijs voor culturele arbeid 2008 voor Stichting De Nollen

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft de 'Prijs voor culturele arbeid 2008' toegekend aan Stichting De Nollen te Den Helder. Deze stichting, opgericht in 1981, beheert het kunst- en natuurproject De Nollen dat door R.W. van de Wint (1942-2006) is gecreëerd.

De prijs is in 1990 ingesteld ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De prijs wordt uitgereikt door de commissaris van de Koningin, H.C.J.L. Borghouts, in zijn functie van voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, op zaterdag 4 oktober 2008 in de ontvangstruimte van Stichting De Nollen, Burg. Ritmeesterweg 10, 1784 NV Den Helder.

De prijs wordt in principe jaarlijks uitgereikt aan een persoon, een groep van personen of een instelling, die zich bijzondere verdiensten heeft verworven op cultureel gebied in het algemeen, op het gebied van de amateuristische kunstbeoefening in het bijzonder of op het gebied van het natuurbehoud. Aan de prijs is een geldbedrag van € 7.500 verbonden.

Met deze toekenning wordt grote waardering tot uiting gebracht voor de inspanningen die het bestuur, de directie en de vrijwilligers leveren om het Totaalkunstwerk De Nollen in stand te houden en als hommage aan het werk van R.W. van de Wint.

Van de Wint heeft in een periode van 25 jaar een bijzondere symbiose tot stand gebracht, in een oud binnenduin, van sculpturen en bouwsels die aan de binnenzijden dragers zijn van schilderingen. Van de Wint is verder bekend door zijn schilderingen in de Tweede Kamer en Paleis Noordeinde. Daarnaast heeft hij vele monumentale sculpturen gerealiseerd, zoals De Torens bij de afvalverbranding in Amsterdam en Knowing by Heart op de oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. In 2002 werd een grote tentoonstelling van zijn werk georganiseerd in het Kr”ller-Müller Museum in Otterlo: R.W. van de Wint. Clair-obscur. Zeven beelden. Twee beelden hebben toen in de museumtuin een permanente plek gekregen.

Bezoekinformatie De Nollen

Burg. Ritmeesterweg 10, Den Helder
Entree vlak naast Station Den Helder Zuid
T 0223 660200
OPEN: vr t/m zo 10.30 tot 17.00 uur
bezichtiging onder begeleiding van een gids: 11.00, 13.00, 15.00 uur (u hoeft niet te reserveren)
ma t/m do (vanaf 10 personen) dient u te reserveren
Entree € 10,- p.p.
Scholier/student € 5,- p.p.

Meer info op http://www.projectdenollen.nl (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna