Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 24 September 2008 Feestje op de Afsluitdijk op 25 september 2008

Op donderdagmiddag 25 september 2008 van 12.00 tot 15.00 uur is er een feestje op de Afsluitdijk gevierd. De aanleiding is de afronding van het project "Samenwerken aan de Afsluitdijk".

Dit project is een initiatief van twee samenwerkingsverbanden aan weerszijden van de Afsluitdijk, vereniging Wonderlijk Wieringen en het Toeristisch Platform Noardwest Fryslân. Beide organisaties vertegenwoordigen ondernemers en instellingen in de toeristische sector en hebben naar aanleiding van het in 2006 verschenen rapport "Een dijk van een attractie!" het initiatief genomen om de voorzieningen op de Afsluitdijk te verbeteren. In het rapport staan aanbevelingen om de toeristische potenties van de Afsluitdijk beter te benutten. De organisaties hebben met steun van Leader+ van de beide regio's samen met vertegenwoordigers van de provincies Noord-Holland en Fryslân, de gemeenten Wûnseradiel en Wieringen, Rijkswaterstaat en ANWB een aantal deelprojecten gerealiseerd die de toeristische aantrekkelijkheid van de Afsluitdijk hebben verhoogd.

Resultaten

De toeristische bewegwijzering is onder handen genomen, er is een rustvoorziening op Kornwerderzand gekomen, er zijn informatiepanelen geplaatst en er zijn streekproducten ontwikkeld met zeekool, een zilte groente die onder andere langs de Afsluitdijk groeit. Daarnaast is het dagarrangement De Afsluitdijkexpress een groot succes. In twee bijzondere bussen (een bolraam uit 1958 en een oude Amerikaanse bus) worden toeristen vanaf Den Oever en Harlingen over de Afsluitdijk en Wieringen gereden, met bijzondere stops onderweg en heel veel informatie over de historie van de Afsluitdijk.

Samenwerking

De ondernemers zien toekomst in de Afsluitdijk als toeristische attractie en ondertekenen op deze middag een samenwerkingsovereenkomst.

Aanbieding cadeau ANWB aan RWS

Voor het feit dat de Afsluitdijk in 2007 75 jaar bestond heeft de ANWB, die haar 125e verjaardag viert, een cadeau aangeboden aan Rijkswaterstaat. Dit cadeau bestaat uit een messing strip langs het balkon van het monument met daarop informatie die de bezoeker helpt zich te oriënteren.

Tijdens deze middag zal het cadeau officieel worden aangeboden.

Zowel de Commissaris van de Koningin van Friese dhr. Jorritsma als van Noord-Hollandse zijde dhr. Borghouts zullen bij de feestelijkheden aanwezig zijn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna