Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 19 November 2008 Steun in de rug voor cultureel erfgoed van provincie

De provincie steunt 14 initiatieven voor het behouden van religieuze monumenten in Noord-Holland. Hiertoe hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 4 november besloten.

De provincie vindt het belangrijk dat deze monumenten toegankelijk zijn voor het publiek. Daarmee wordt het recreatieve en toeristische aanbod voor bewoners en bezoekers van Noord-Holland vergroot. Ook investeert de provincie in drie industriële monumenten in het Noordzeekanaalgebied.

Religieus erfgoed

De provincie heeft een top 14 samengesteld van projecten die in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor restauratie. Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten het budget voor financiële bijdragen aan de restauratie van religieuze monumenten in Noord-Holland in het kader van het jaar van het religieuze erfgoed 2008 te verhogen naar ruim € 2,3 miljoen, zodat alle aanvragen die aan de gestelde criteria voldoen gehonoreerd kunnen worden. De provincie heeft veel waardering voor de initiatiefnemers die projecten zijn gestart voor het behoud van het erfgoed en geeft hen daarom een steun in de rug.

De volgende religieuze monumenten krijgen een bijdrage voor restauratie:

Industrieel erfgoed

Verder heeft GS besloten om aan PS voor te stellen om ruim €1,1 miljoen te reserveren en op de begroting van 2009 te plaatsen voor het behoud van industrieel erfgoed. Het geld is bedoeld voor het behoud en het publiekstoegankelijk maken van 3 monumenten. Het geld wordt uitgekeerd als de projecten voor uitvoering gereed zijn.

Het gaat om de volgende industriële monumenten:

De besluiten worden op 15 december voorgelegd aan Provinciale Staten.

De monumenten in de provincie dragen bij aan de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving in Noord-Holland. Goed onderhouden erfgoed vergroot het recreatief en toeristisch aanbod en versterkt de kwaliteit van de leefomgeving. Behoud van de monumenten betekent dat de provincie aantrekkelijk blijft voor de bewoners en de bezoekers van Noord-Holland. Voor de provincie is het ook belangrijk dat initiatiefnemers die met veel inspanning tot projecten zijn gekomen, waarvoor de financiële dekking grotendeels gereed is, worden ondersteund. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna