Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 19 November 2008 Kuurwater in Dirkshorn

Eerste officiële kuuroord bij de Noordzeekust - Geneeskrachtig kuurwater gevonden in Noord-Holland

Al bijna 15 jaar geven verschillende rapporten aan dat er zich onder de grond van het Noord-Hollandse plaatsje Dirkshorn (8 km van het Noordzeestrand bij Bergen) geneeskrachtig kuurwater zou bevinden. De afgelopen maanden is er geboord om concreet vast te stellen of dat ook daadwerkelijk het geval is en wat de kwaliteit van dit mogelijke kuurwater zou zijn. Half oktober zijn door onderzoeksinstituten 'TNO' en 'Silu/Geochem Research' de resultaten van het boren opgeleverd. En die zijn positief. Waarmee vast is komen te staan dat er zich onder de gronden van Dirkshorn daadwerkelijk geneeskrachtig bronwater bevind.

Eerste kuuroord bij de Randstad

Er is een plan gemaakt en is grond aangekocht om op 35 hectare een luxe Kuuroord te ontwikkelen.

R.J. Lampers directeur van KuurResort Noordzee BV, initiatiefnemer van het plan, dat samen met BAM Vastgoed wordt ontwikkeld: "Volgens de analyses voldoet het water onder het resort aan de criteria die Duitsland stelt m.b.t. het predicaat van 'Heilwasser'. We hanteren de Duitse uitgangspunten, omdat daar met meer dan 300 kuuroorden sprake is van een sterke kuurcultuur. Ons land, met slechts vier kuuroorden kent geen kwalificatiesysteem, iedere sauna kan zich 'kuuroord' noemen. De vier Nederlandse kuuroorden bevinden zich in Limburg, Gelderland en Groningen. Het aantal bezoekers bij die kuuroorden ligt tussen de 220.000 en 360.000 gasten per jaar. Dit zal dus het eerste officiële kuuroord worden in het westen van ons land."

Combinatie Hotel, vakantiehuizen, Kuuroord en medische kliniek

Het plan dat Waterlands, Nordsea Spa & Country Resort is genoemd, bevat naast de mogelijkheid van een kuurcentrum, een hotel met congres- en vergaderfaciliteiten, restaurants, 285 vakantiewoningen, sport- en fitnessfaciliteiten ook de integratie van privéklinieken binnen het resort.

In 2009 wordt op loopafstand een 18 holes golfbaan geopend. Lampers, "We denken aan ondermeer aan samenwerking met medische ondernemers op het gebied van cosmetische behandelingen. Dit zijn over het algemeen poliklinische behandelingen, waarna er een korte periode van controle moet plaatsvinden.

Wat is er dan praktischer dan op loopafstand van de kliniek even voor een weekje een hotelkamer of een vakantiehuis te boeken. Uitgerust en wellicht ten dele weer nieuw kom je weer thuis. Maar je kunt ook denken we aan een tandheelkundige kliniek, oogspecialisten, MRI scans, nierdialyse, orthopedische behandelingen ed. De combinatie van een kliniek met geïntegreerd hotelkamers en vakantiehuizen, en begeleide zorg levert niet alleen een aantrekkelijker product op, maar zal ook de kosten van de zorg kunnen drukken, een actueel onderwerp, aldus Lampers. De onderneming is samen met BAM vastgoed in overleg met verschillende partijen om binnen het resort om de beoogde faciliteiten te exploiteren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna