Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 23 april 2009 Zeildagen voor mensen met een beperking op het amstelmeer 19 en 20 juni 2009

Ook in 2009 organiseren de Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Noord-Holland zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer. De zeildagen zijn op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni 2009.

De organisatie wil mensen met een beperking de 'kick' van het zeilen geven. Met de gewone zeilboten zal het wel improviseren zijn. Rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden en er is geen invalidentoilet in het clubgebouw.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden tussen 08:30 - 09:00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Vervolgens vindt de tweede zeiltocht plaats. De organisatie raadt aan om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcreme mee te nemen. Aan deze dag (het zeilen, koffie, thee en de nasimaaltijd) zijn minimale kosten verbonden.

Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dit mogelijk. De kosten voor deze spectaculaire zeilervaring zijn Ä 10,- per persoon. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Aanmelden voor de zeildagen kan tot 20 mei met een aanmeldingsformulier. Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier graag contact opnemen met Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel.: 0224-214774; (ivm vakantie na 4 mei bereikbaar) (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna