Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 23 april 2009 Steun in de rug voor musea, archieven en monumenten

Gedeputeerde Staten willen 10 miljoen euro in musea, archieven en monumenten investeren. Dit bedrag moet de komende vier jaar ingezet worden als cofinanciering voor minimaal 10 projecten.

Provinciale Staten nemen naar verwachting voor de zomer een besluit over het TWIN-H programma Musea, Archieven en Monumenten. De investering van de provincie betekent een "ondersteuning in de laatste stap" voor initiatiefnemers die musea, archieven en beschermde monumenten willen behouden voor een brede publieke toegankelijkheid. Voorwaarde is dat het merendeel van de benodigde middelen al bij elkaar is gebracht.

In 2008 heeft de provincie in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed 14 projecten gesteund. Bij die projecten bleek dat er veel bereidheid was om forse eigen bijdragen voor behoud in te zetten. Echter, met inbegrip van reguliere subsidies van Rijk en gemeenten blijven er bij de meeste projecten tekorten die meestal alleen na lange tijd kunnen worden weggenomen. Omdat hierdoor verdergaand verval ontstaat, wil de provincie bijdragen in de tekorten voor behoud van waardevolle (religieuze) monumenten. Daarnaast wil de provincie bijdragen in tekorten voor projecten van musea en archieven die de kwaliteit en publiekstoegankelijkheid ten goede komen. Cultuur en ruimtelijke kwaliteit zijn ook belangrijke voorwaarden voor een goed vestigings- en verblijfsklimaat in Noord-Holland. De provincie draagt hier met dit programma aan bij.

Voor het project De Gouden Driehoek is een bijdrage gereserveerd. Het project komt in aanmerking voor een subsidie als het voor 1 juli 2010 voldoet aan de voorwaarden.

De uitvoeringsregeling en de geldende voorwaarden zijn vanaf begin juli te vinden op www.cultuuropdekaart.nl. De aanvragen voor 2009 moeten voor 1 oktober 2009 ingediend zijn. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna