Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 26 november 2009 Stadspark Den Helder stukje natuurlijker

Nieuwe bewoners zijn meer dan welkom in het Stadspark. Zo’n 120 kinderen van Thorbeckeschool, Koningin Julianaschool en De Kluft hingen door hen zelf beschilderde vogelhuisjes op in het nieuwe park op het voormalige Polderplein.

Ook hielpen zij vorige week met het planten van ruim 30.000 voorjaarsbloeiers. Initiatiefnemer Zeestad kijkt terug op een gezellige en drukke middag.

Een idee uit de klankbordgroep Stadspark werd door Zeestad enthousiast opgepakt: zorgen dat er nieuwe stadsbewoners naar het park worden getrokken.

Samen met de Vogelwerkgroep Den Helder en praktijkschool De Pijler werd een project gestart met scholen rondom het park. Zeestad vroeg de Pijler veertig huisjes te maken. De basisschoolleerlingen schilderden ze vervolgens naar eigen smaak. De Vogelwerkgroep gaf advies over de verschillende huisjes en hing ze samen met de kinderen in de bomen. Een bonte verzameling, waardoor het park nog meer bekijks trekt.

De kinderen die niet een eigen huisje konden ophangen, stopten samen met de medewerkers van de gemeente 30.000 bollen in de grond. Op de plaatsen waar de bollen staan, zullen in het voorjaar krokussen, hyacinten en narcissen gaan bloeien. Dit mengsel is in het vroege voorjaar een bron van nectar voor bijen en hommels. En die zijn weer een reden voor diverse vogels om een nestplaats te kiezen in het park. De kinderen kijken vol verwachting uit naar het voorjaar; wiens bollen komen het eerst op en welk huisje zal het eerst worden bewoond? (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna