Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 27 mei 2010 Meeste Blauwe Vlaggen wapperen in Noord-Holland

Op 18 stranden en in 20 jachthavens in Noord-Holland wappert dit jaar de Blauwe Vlag.

Daarmee is Noord-Holland ook dit jaar weer de provinciemet de meeste Blauwe Vlaggen. De Blauwe Vlag is d internationale milieuonderscheiding voor schone stranden en jachthavens. In totaal is de Blauwe Vlag uitgereikt aan 47 stranden en 75 jachthavens in Nederland.

Dit jaar wappert de Blauwe Vlag voor het eerst op strand Zandloper in Julianadorp aan Zee en op strand Duinoord in Den Helder. Ook in jachthaven AR&ZV in Akersloot en jachthaven Kempers Watersport in Kudelstaart is het blauw. Op badstrand Zandvoort is de Blauwe Vlag het langst aanwezig: de badplaats hijst de vlag dit jaar voor de 15e keer.

Binnen de toerismewereld neemt het belang van milieukeurmerken toe. Steeds meer consumenten nemen het mee bij het kiezen van hun vakantiebestemming. Vooral Duitse toeristen vinden de aanwezigheid van een Blauwe Vlag belangrijk.

Blauwe Vlag

De nationale uitreiking van de Blauwe Vlaggen vond plaats op donderdag 20 mei op het Gelderse Eiland van Maurik. Ter ere van de feestelijke gebeurtenis werd de grootste Blauwe Vlag van de wereld (15x10 meter) met behulp van een hoogwerker 40 meter de lucht in gehesen.

Om de Blauwe Vlag te mogen voeren moeten stranden en jachthavens voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals (zwem)waterkwaliteit, het schoonhouden van stranden, goede sanitaire voorzieningen, een hoge mate van veiligheid en aanwezigheid van afvalverwerkingsystemen. De Blauwe Vlag is n jaar geldig. Iedere jaar wordt opnieuw gekeken of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

Meer informatie met alle zwemlocaties is te vinden op www.blauwevlag.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna