Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 03 september 2010 Kaartverkoop Septembergeluiden van start

Op 20 augustus 2010 is het startsein voor de kaartverkoop van Septembergeluiden gegeven, een van de evenementen rond de Westfriese Omringdijk. Via de website www.septembergeluiden.nl is het vanaf heden mogelijk om kaarten te bestellen voor de verschillende routes langs de vier monumentale kerkjes aan de Westfriese Omringrijk die op 11 en 12 september in het teken staan van kamermuziek.

Pianist Ivo Janssen, Lavinia Meijer op harp, saxofonist Raaf Hekkema en de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek fungeren ieder als gastheer of gastvrouw van n van de kerkjes in Westfriesland. Zij hebben voor hun kerk een programma samengesteld met vier verschillende concerten. De musici, zonder uitzondering behorend tot de top van Nederland, hebben zich laten inspireren door de unieke locaties bij de dijk.

Speciale gasten tijdens dit kamermuziekweekend zijn schrijfster Anna Enquist en sopraan Roberta Alexander. In de kerk van Eenigenburg zal Ivo Janssen de preludes van Chopin ten gehore brengen terwijl Anna Enquist gedichten voordraagt. Roberta Alexander, die internationale faam geniet en een regelmatige gast is op de belangrijkste operapodia, zal samen met Lavinia Meijer stralen in de kerk van Valkkoog.

Meervoudig prijswinnaar Raaf Hekkema voert in de Martinuskerk in Schellinkhout zowel klassieke werken als eigen composities. In de kerk van Oudendijk treden de jonge, talentvolle musici van de Fancy Fiddlers op. In hun programma komen o.a. werken van Ravel, Schubert en Vivaldi aan bod. Elk concert wordt voorafgegaan door een cultuurhistorische inleiding over de geschiedenis van de streek en de kerk.

Voor en na de concerten kunt u genieten van de beste Westfriese producten. De mobiele keuken van Omringd door lekkers n het Beste van Beiden van Bakkerij Raat bieden een heerlijk omringbord als diner op zaterdag en een nostalgische Westfriese lunch in stikkezak op zondag. Op beide dagen kunt u ook genieten van heerlijke Westfriese wijnen en hapjes na afloop.

Stel uw eigen route samen. Bezoek bijvoorbeeld twee concerten op een dag en combineer dit met een lunch of diner. Hierin zijn meerdere combinaties mogelijk. Kijk voor meer informatie, routes en kaartverkoop op www.septembergeluiden.nl.

Septembergeluiden is een van de parels in het programma rondom de Westfriese Omringdijk. Twaalf gemeenten, de Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Rabobank slaan meerjarig de handen ineen om de Westfriese Omringdijk als cultuur-toeristische bestemming te promoten en te versterken. Kunst en Cultuur Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord zijn de uitvoeringspartners. Septembergeluiden is een initiatief van de Stichting Kop vol Muziek en Kunst en Cultuur Noord-Holland in samenwerking met Muziekbureau Haitjema. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes varirend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
d site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna