Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 15 april 2011 Pas geopend: strandhuisjes Julianadorp

Wakker worden met uitzicht op zee, de voordeur uitstappen om vervolgens het zand van het Julianadorper strand tussen je tenen te voelen. Het kan sinds afgelopen weekend. Langs de duinrand staan op het strand zesentwintig strandhuisjes. Volgend seizoen komen er nog eens twintig bij. Ze zijn van april tot oktober te huur.

Wethouders Bruin en Visser van Den Helder: "Het zijn kwalitatief prima huisjes. We hebben er nu een toeristische trekker bij en dat is goed voor de reuring in en rond Den Helder. Het maakt ons strand aantrekkelijker en levendiger. Den Helder heeft echt veel te bieden maar nu kunnen we ons ook als badplaats sterker profileren. Dit vergroot de aantrekkingskracht van Den Helder, versterkt het toerisme en is goed voor de economie in en rond de stad. Het project creëert directe werkgelegenheid bij onder meer restaurants, winkels en schoonmaak en onderhoudsbedrijven, noem maar op."

Inzet Helderse bedrijven

Bruin en Visser: "Projectontwikkelaar Gooiberg en Landal hebben een prima verbond gesloten. Er staan niet alleen mooie huisjes, maar het zijn vooral ook lokale bedrijven die er aan hebben meegewerkt. Zo komen de stalen frames, de vloeren en gordijnen, plaatsing van de huisjes (incl. riool) en het deurbeslag voor rekening van Helderse bedrijven." Als het vakantieseizoen is afgelopen verdwijnen de huisjes en hun stalen fundering van het strand. Er is niets meer van te zien.

Vacature 'Strandbeheerder' populair

Tweehonderd kandidaten vanuit heel Europa reageerden op de vacature strandbeheerder voor dit project. Werken én wonen op het strand, wie wil dat niet. Hans en Carla Gouwenberg uit Julianadorp zelf zijn uiteindelijk gekozen als beherend echtpaar.

Zij wonen vanaf begin april tot oktober in een van de strandhuizen en zijn verantwoordelijk voor de rust en veiligheid op het strand.

Huisje huren?

Wilt u een huisje huren, neemt u dan contact op met Landal Greenparks Beach Resort Ooghduyne. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna