Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 april 2011 Kom op visite als Anna Paulowna op haar mooist is tijdens de Bloemendagen van 30 april t/m 4 mei 2011

Als Anna Paulowna op haar mooist is, nodigt de Stichting Bloemendagen u uit om een bezoekje te brengen aan de polder.

Bollenvelden staan in bloei en kleuren en geuren u tegemoet. Tijdens de Bloemendagen van zaterdag 30 april tot en met woensdag 4 mei 2011 staan er door de hele gemeente tientallen mozaïeken, gemaakt door creatieve inwoners. Dit zijn grote schilderijen op tempex waarin duizenden bloemetjes van hyacinten zijn geprikt. Deze staan in tuinen tentoongesteld en zijn voor iedereen te bewonderen. Het evenement is gratis.

De voorbereidingen

Het maken van een mozaïek is een sociaal, creatief en tijdrovend gebeuren. Wat gaan we dit jaar maken? Hoe pakken we het aan? Wie wil er helpen? Hiermee begint het creatieve proces een paar maanden voordat de Bloemendagen beginnen. Het daadwerkelijke prikken van het mozaïek kan pas enkele dagen voordat het evenement start. Er wordt gewerkt met een natuurlijk product wat niet onbeperkt zijn schoonheid behoudt.

Nederlands kampioen

In de week voor de Bloemendagen wordt met heel veel mensen aan een mozaïek gewerkt. Het ritsen van hyacinten, het knippen van kopjes en er alvast een speld doorheen steken, zijn klussen die door iedereen gedaan kunnen worden. Het prikken op het tempex bord waar de tekening op staat is een vak apart en wordt maar door een paar mensen gedaan. Op zaterdagmorgen om 9.00 uur moeten de mozaïeken in de tuin staan, want vanaf dan komt een deskundige jury langs om de kunstwerken te beoordelen. 's Avonds is de prijsuitreiking en wordt de Nederlands kampioen bekend gemaakt.

Vanaf zondag staan de diploma's met het behaalde aantal punten te pronken naast de mozaïeken.

Deelnemerslijst en plattegrond

Naast de mozaïeken zijn er ook werkstukken, 3D-mozaïeken die bewegen en geluid geven, versierde straten en opgepimpte bruggen te zien. Dit alles laat zich goed bekijken op de fiets of met de auto. Bij de informatieposten in Anna Paulowna en Breezand kunt u een lijst met deelnemers krijgen en een plattegrond van het dorp.

Veel extra activiteiten

De vele bezoekers die elk jaar naar de polder komen, hebben ertoe geleid dat er steeds meer nevenactiviteiten worden georganiseerd tijdens de Bloemendagen. Tentoonstellingen, rommelmarkten: het exacte programma staat op de website www.bloemendagen.nl onder de knop activiteiten.

Gratis evenement

De Bloemendagen 2011 zijn van zaterdag 30 april tot en met woensdag 4 mei. Dagelijks zijn de mozaïeken, werkstukken en straten te bewonderen. 's Avonds zijn de meeste verlicht. U bent van harte welkom om dit evenement te bezoeken. Het is gratis. Dit is mogelijk door de vele vrijwilligers die zich inzetten maar ook door de vele sponsors en vrienden van de Bloemendagen die het evenement met een klein of groot bedrag of in natura steunen. De hoofdsponsor is de Rabobank Noord-Holland Noord. De sponsor van de opening op zaterdag 30 april 2011 is BBL Company.

Website

Graag tot ziens op de Bloemendagen 2011! Voor meer informatie www.bloemendagen.nl. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna