Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 mei 2011 Wonderlijk Wieringen bundelt krachten met VVV en Waddengoud

Met de toezegging van subsidie van het Europees Visserij Fonds (EVF) om visserijgemeenschappen een economische impuls te geven, heeft de VVV Wieringen in samenwerking met Wonderlijk Wieringen een professionele kracht kunnen aannemen.

De ontwikkeling van arrangementen en producten en de promotie van Wieringen kunnen zo een positieve impuls krijgen. De gemeente Wieringen stimuleert de samenwerking en de gemeente, VVV en het samenwerkingsverband Wonderlijk Wieringen hebben vorig jaar door de nauwere contactren in de aanloop naarde subsidieaanvraag al gezamenlijk advertenties geplaatst en een promotiefilm laten maken.

Wadstok

Een onderdeel waarvoor subsidie is gekregen van het EVF is het meerdaagse evenement Wadstok dat in het weekeinde van 22, 23 en 24 juli en in de aanloop naar dit weekeinde op diverse manieren vorm krijgt. Muziek, theater, kunst cultuur en culinair genieten zijn onderdelen. Met Oeral op Terschelling als voorbeeld, maar dan wel op eigen Wieringer wijze. "Zij zijn ook klein begonnen", gaf voorzitter van Wonderlijk Wieringen Dick Burghout aan tijdens de ledenvergadering bij De Harmonie in Hippolytushoef. "En dat festival is ook op een eiland. Wieringers hebben nog altijd het gevoel op een eiland te wonen."

Wadstok zal in zoverre een andere invulling krijgen dat wordt gekozen voor een invulling met als thema's visserij en de zee. Al zal tijdens het muziekfestival Wadstok op zaterdag 23 juli van 18 tot 22 uur en zondag 24 juli van 16 tot 22 uur ook de sfeer van Woodstock op het weiland tegenover het Wieringer eiland museum Jan Lont worden gecreëerd. Maar dan aan de rand van de Waddenzee. Een idee van Jeroen Zijlstra die met zijn band Zijlstra optredens zal verzorgen met zijn zelf geschreven nummers over zijn leven op zee en over Wieringen, maar Zijlstra zal ook teruggaan in de tijd van eind jaren zestig. Veel andere bands en muzikanten werken mee aan het muzikale evenement.

Poëzie op 't Wad

Het Wadvissersgilde speelt in op het intitiatief om Wieringen tijdens Wadstok eens op andere wijze te promoten door een tocht op de Waddenzee met een poëtische invalshoek te presenteren aan de vooravond van het Vistival op de haven van Den Oever en het muziekfestival.

Er staat eveneens een kunstproject op het programma waaraan kinderen of kinderen met een van hun ouders mee kunnen doen. Ook hierbij wordt de zee en visserij als thema gebruikt.

Waddengoud

Wonderlijk Wieringen treedt al jaren naar buiten met de slogan Wieringen het geheime Waddeneiland, door een samenwerking met Waddengoud beginnen nu ook de eerste vruchten daarvan zich in werkelijkheid af te werpen. Diverse bedrijven in de visserij- en recreatiesector zijn inmiddels Waddengoudgecertificeerd. Waaronder restaurants, aanbieders van arrangementen, verblijfsaccommodaties, WR vissers en er is zelfs een Waddengoudgecertificeerde fotograaf.

Groei

Wonderlijk Wieringen zal de komende jaren, ook als de gemeente Wieringen opgaat in Hollands Kroon Wieringen blijven promoten. Het bestuur zal daarbij echter welondersteund moeten worden door leden en andere initiatiefnemers om daadwerkelijk een groei van toerisme en recreatie en daarmee de economie te realiseren maakte voorzitter Burghout tijdens de presentatie van het financieel verslag duidelijk. Zowel op financieel vlak als via vrijwillige inbreng in uren. Een groei van het ledental is gewenst om een betere financiële basis te creëren en in het EVF-project is ook een aantal vrijwilligersuren opgenomen als voorwaarde om de subsidie daadwerkelijk te krijgen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna