Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 22 juni 2011 Fiets 'm d'r over tijdens de Wind & Watermarkt Petten op zondag 26 juni 2011

Op zondag 26 juni 2011 vindt de jaarlijkse Wind&Watermarkt plaats op het dorpsplein in Petten. Van 12:00 tot 17:00 uur worden de bezoekers verrast met van alles rondom twee thema's; wind en water in de Zijpe. Kinderen en volwassenen zullen op een bijzondere wijze in aanraking komen met beide natuurelementen, die niet weg te denken zijn uit de gemeente Zijpe.

Naast verkoop, informatieverstrekking en bezichtiging van wind en water gerelateerde zaken, zijn er diverse optredens en demonstraties van o.a. het koor "Tot de Laatste Druppel" uit Petten en de Brandweer Zijpe. Tevens zijn er verschillende activiteiten waaraan de bezoekers deel kunnen nemen, waaronder activiteiten verzorgd door Sportservice Schagen, diverse clinics op het strand van Petten, waarbij deelnemers kunnen Waveskiën, SUPboarden, vliegeren of blokarten, onder deskundige begeleiding van 't Coraaltje vliegers (lekkeruitwaaien.com) en mensen kunnen deelnemen aan Fiets 'm d'r over op het Dorpsplein Petten.

FIETS 'M D'R OVER

Zo snel mogelijk fietsen op een balk over een waterbassin op het Dorpsplein in Petten om aan het eind van de balk een bel te luiden zodat de tijd stopgezet kan worden… Dit kan tijdens de WIND&WATERMARKT in Petten, op 26 juni. Deelnemers kunnen zelf een voertuig bouwen of een fiets versieren, waarmee zij kunnen proberen over het waterbassin van ongeveer 15 meter lang te fietsen. Er worden twee prijzen uitgereikt, één voor het mooiste of origineelste voertuig en één voor de snelste tijd. Diegene die als snelst over de balk fiets wint € 100,-. De aanvang voor deelnemers is 14:30 uur. Het is ook mogelijk om met twee mensen per voertuig deel te nemen.

Aanmelden kan t/m 24 juni via: of op 26 juni tot 14:30 uur op het Dorpsplein Petten, bij het waterbassin. Deelname kost € 2,50 per voertuig. Fiets en helm zijn tevens op locatie beschikbaar, echter in beperkte mate, dus wil je verzekerd zijn van deelname, kom dan met een eigen voertuig en een helm (integraalhelm)!!

STRANDSPORTEN o.b.v. 't Coraaltje

Op 26 juni 2011 kunnen geïnteresseerden Waveskiën, SUPboarden, vliegeren of blokarten, onder deskundige begeleiding van 't Coraaltje vliegers (lekkeruitwaaien.com), op het strand van Petten. Aanmelden voor de clinics kan t/m 24 juni via: of op 26 juni bij de stand van 't Coraaltje op het dorpsplein van Petten. Aanvullende informatie over deze activiteiten zie: www.zuiverzijpe.nl of www.vliegers.com. Alle clinics geschieden geheel op eigen risico!

Informatie over de Wind&Watermarkt, de Clinics op het strand en de reglementen voor deelname aan Fiets 'm d'r over zijn te vinden via: www.zuiverzijpe.nl bij Projecten.

De Wind&Watermarkt wordt mogelijk gemaakt door: Jan en Margriet Kleef en Stichting Innovatief Zijpe. Met dank aan: Regio VVV Kop van Noord-Holland, Lekkeruitwaaien.com en Petten Aktief. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna