Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 juli 2011 Kunstroute Zijpe 2011 geopend

Mooi weer in de Zijpe en een volle kerk in Oudesluis. Onder dat gesternte werd zondag 10 juli 2011 de Kunstroute Zijpe 2011 geopend.

Na een welkomstwoord door de voorzitter van de Stichting, Annet Meijering, gaven de kunstenaars Karin Dekker en Henk Rusman een toelichting over de kunstwerken die in het kerkje van Oudesluis waren tentoongesteld. Daarna was het de beurt aan Marian Dekker, burgemeester van Zijpe. Zij schetste kort het belang van de kunstroute, waarbij drie pijlers van groot belang zijn.

In eerste instantie de combinatie van een aantrekkelijk landschap langs de Grote Sloot, gecombineerd met een hoeveelheid buitenobjecten, die je dagelijks tijdens de tentoonstellingsperiode kan bekijken. Met daarbij de mogelijkheid om op de zondagen een aantal kerken te bezoeken, waar kunstenaars hun werk tentoonstellen.

Een tweede pijler is de combinatie van het samen exposeren van professionele kunst en amateurkunst. Wat een mooie combinatie is. De combinatie met onze scholen vormt de derde pijler. Het scholenproject. De term "Jong geleerd, oude gedaan" is in deze zeker van toepassing. Het is goed, dat de leerlingen van de bovenbouw van onze basisscholen meedoen aan de Kunstroute Zijpe. Zij leren op jonge leeftijd kijken naar kunst, het gebruik van materiaal, werken met een thema etc.

Na deze woorden opende zij de tentoonstelling. Het gezelschap stapte daarna in een Engelse dubbeldekker om op die wijze de route te verkennen.

De tentoonstelling loopt van zondag 10 juli tot en met zondag 28 augustus 2011. Alle buitenobjecten kunt u de gehele dag door bekijken. De kerken in Schagerbrug, Oudesluis, Sint Maartensbrug en Petten zijn in de genoemde periode open op de zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en adressen verwijzen wij u naar de website van de kunstroute: www.kunstroutezijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna