Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 juli 2011 De week van Henk Rusman tijdens de Kunstroute Zijpe

Van zondag 10 juli t/m 28 augustus 2011 organiseert de Stichting Kunstroute Zijpe de 18de editie van de jaarlijkse Kunstroute Zijpe in de gemeente Zijpe.

Professionele kunstenaars exposeren hun werken in een prachtige omgeving, zowel in de natuur als in de gerestaureerde kerken. Daarnaast zijn er kunstwerken te bezichtigen voortgekomen uit projecten gericht op amateurkunstenaars, leerlingen van het basisonderwijs en studenten. Elke week staat één van de zes betrokken kunstenaars centraal. Van 18 t/m 24 juli 2011 staat de Kunstroute Zijpe in het teken van Henk Rusman.

Dagprogramma Henk Rusman

Henk Rusman is op zondag 24 juli vanaf 11:00 uur in de kerk van Oudesluis aanwezig om een lezing te geven over zijn werkwijze en kunstwerken. De lezing duurt tot 12:00 uur en is gratis bij te wonen. Belangstellenden kunnen zich om 11:00 uur aanmelden bij de kerk van Oudesluis aan de Noorderweg 14. Na de lezing blijft Henk Rusman tot 15:30 uur in de kerk om toelichting te geven en eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden. Vervolgens zal Henk Rusman feedback geven aan amateurkunstenaars die kunstwerken exposeren in de Herboren Toren in Burgerbrug.

Henk Rusman

Voor beeldhouwer Henk Rusman betekent passie vooral emotie en betrokkenheid en een sterke overtuiging om iets te doen. Passie is de drijfveer van zijn beeldhouwer schap, waarin hij een persoonlijke visie en beleving laat zien. Een grote inspiratiebron voor hem is de omgeving zoals we die beleven: vormgegeven landschappen, stedelijke situaties, de structuren van de dingen om ons heen. In dertig jaar vakmanschap heeft Henk Rusman met een bedachtzame rust structuren en ordeningen onderzocht. ´Ik ben ervan overtuigd dat alles in de kern een structuur en dus zijn ordening heeft. Daarbij beschouw ik het als een natuurlijk iets in ons'.

De mens zelf speelt altijd een rol in de beleving van beelden. Zo kunnen kleine beelden als intiem ervaren worden, terwijl monumentale werken meer fysiek en ruimtelijk ervaren worden.

Net als kunst in de openbare ruimte kunnen kunstroutes de omgeving een andere dimensie en beleving geven. ´Het Polderlandschap heeft duidelijke kenmerken van rationeel denken en menselijk handelen. Hij acht het van belang dat beschouwers in aanmerking komen met kunst, en gaan ontdekken dat kunst niet altijd verantwoord kan zijn, maar wel een visie geeft en vanuit verschillende invalshoeken ook verrassend kan zijn. Het thema ´Passie in Beeld´ geeft inzicht in de belevingswereld van de kunstenaar, maar kan niet volledig tot uitdrukking komen. ´Het plaatsen van een kunstwerk in een tijdelijke situatie is nu eenmaal een compromis dat je sluit met de omgeving waarin het werk staat´.

Informatie over de Kunstroute Zijpe zie www.kunstroutezijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna