Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 augustus 2011 Ontdek de Wierdijk op 28 augustus 2011

Op zondag 28 augustus 2011 organiseert de provincie in het kader van Onze Dijken 2011 een publieksdag om meer bekendheid te geven aan de functie en de historie van de Wierdijk.

Tijdens de publieksdag is er volop aandacht voor het Wieringer landschap, de rol van wier en de Wierdijk voor het eiland en haar bewoners. Daarnaast kunnen bezoekers meedenken over de toekomst van de karakteristieke Wierschuur.

Iedereen is van harte welkom tijdens de publieksdag om tussen 11.00 uur en 17.00 uur onder genot van een gratis kop koffie en Wieringer Jodekoeken een kijkje in de Wierschuur te komen nemen.

Programma zondag 28 augustus

Locatie: Wierschuur, Stroeërdijk 1, 1777 PG Hippolytushoef

"Onze Dijken" en "Herbestemming NH"

De provincie Noord-Holland wil haar rijke culturele erfgoed behouden en toegankelijk maken. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving, voor bewoners, bezoekers en ondernemers en geeft een gebied een eigen identiteit. De provincie organiseert in het kader van "oOnze Dijken" diverse activiteiten voor iedereen die meer wil weten over de historie en de functie van de Noord-Hollandse dijken.

Met het programma "Herbestemming NH" zet de provincie Noord-Holland zich ervoor in om karakteristieke leegstaande gebouwen een nieuwe functie te geven. De provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming. Niet alleen in financiële zin, maar ook door omwoners, gemeenten en ontwikkelaars bij elkaar te brengen.

Meer informatie vindt u op www.herbestemming-nh.nl . (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna