Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 01 september 2011 Marine pakt uit op Wereldhavendagen op 2 t/m 4 september 2011

De Koninklijke Marine geeft 2, 3 en 4 september 2011 acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit evenement laat bezoekers actief kennismaken met het havenwezen, de maritieme wereld en de zeestrijdkrachten.

Het amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam ligt afgemeerd aan de Parkkade en is opengesteld voor het publiek, dat zo het wonen en werken aan boord van een marineschip zelf kan ervaren. In een brugsimulator staat het in een gesimuleerde omgeving zelf aan het roer van een marineschip. Het Korps Mariniers presenteert zich op de kade met onder meer een mariniersdorp en klimtoren. Duikers tonen in een watertank diverse demonstraties.

Actie op en boven het water

De Koninklijke Luchtmacht voert in de lucht met een AB-412-reddingshelikopter een search and rescue-operatie uit en laat het grote publiek voor de tweede keer de nieuwe NH90-helikopter zien. Op het water tonen special forces van het Korps Mariniers hoe zij een schip enteren en demonstreren snelle rubberbootjes van de mariniers, zogenoemde Landing Craft Rubber Motorized (LCRM), hun wendbaarheid op de Maas. Ten slotte laten diverse varende en vliegende eenheden zien hoe een counterdrugsoperatie in zijn werk gaat.

Rotterdam in Rotterdam

Hr. Ms. Rotterdam, de blikvanger van de marine op de Wereldhavendagen, is een van Nederlands grootste marineschepen. Net als andere vaartuigen is dit type schip bijvoorbeeld ingezet voor piraterijbestrijding in de Golf van Aden en het Somalisch Bassin. Daar beschermen ze sinds 2008 voedseltransporten van de Verenigde Naties en koopvaardijschepen. Jaarlijks passeren tussen 20.000 en 30.000 schepen deze belangrijke route op weg naar havens wereldwijd, zoals Rotterdam.

Programma

Het publiek is vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur welkom op de Wereldhavendagen 2011. (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna