Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 september 2011 Kennismaken met aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland

Sportservice Noord-Holland heeft september uitgeroepen tot de Maand van het Aangepast Sporten. In de hele provincie Noord-Holland wordt extra aandacht gegeven aan het aangepast sporten. Aan het begin van dit nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters met een beperking kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden in de regio.

"De landelijke norm Gezond Bewegen is voor volwassenen 30 minuten per dag matig intensief bewegen", laat Sportservice Noord-Holland weten. "Een grote groep mensen komt niet aan deze beweegnorm.

Want hoe kom je aan die beweging als je een beperking hebt? Het antwoord kan gevonden worden in het aangepast sporten. Juist voor mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, auditief, visueel) of chronische aandoening is sport uitermate belangrijk.

Niet alleen voor de gezondheid maar ook om grenzen te leren kennen en verleggen, en om het zelfvertrouwen te vergroten."

Waar kunt u aan deelnemen?

Tijdens de Maand van het Aangepast Sporten organiseren een groot aantal verenigingen een open les, workshop of andere activiteit om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beweegactiviteit.

In de Kop van Noord-Holland kunt u meedoen aan:

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer informatie over deze specifieke activiteiten of aangepast sporten in het algemeen kijk dan op www.aangepastsporten.info of neem contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Iris van Paridon tel.(0223) 68 47 26 of (0224) 21 47 74 of e-mail: . (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna