Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 september 2011 College Anna Paulowna neemt nieuw besluit voor Veerburg, Uitkomst en Ark

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Anna Paulowna kiest voor een geheel nieuwe oplossing voor de toekomst van dorpshuis Veerburg, judovereniging de Uitkomst en jongerenvereniging de Ark. Na langdurige, intensieve discussie en afweging van alle scenario's, kanttekeningen en alternatieven besloot het college in zijn vergadering van 30 augustus 2011 voor de in zijn ogen enige juiste oplossing: Veerburg sluiten, de Uitkomst onderbrengen in een nieuwe, multifunctionele sporthal en huisvesting van de Ark niet meer financieren vanuit de gemeente. De gemeenteraad beslist uiteindelijk en behandelt het collegebesluit op 19 september 2011.

Verantwoorde afweging

De gemeente Anna Paulowna zoekt al lange tijd naar een goede oplossing voor de huisvesting van de judovereniging en de Ark. Reden is dat de gemeente de locatie waarvan de Uitkomst gebruik maakt gaat herontwikkelen en de huurovereenkomst voor de Ark afloopt. Beide verenigingen zitten bovendien in een onderkomen dat niet voldoet aan de eisen van deze tijd. Om een eind te maken aan de gedoogsituatie werd huisvesting in Veerburg genoemd. Het college heeft na grondig onderzoek geconcludeerd dat dit geen goede oplossing is. Om Veerburg in stand te houden moet de gemeente in ieder geval flink investeren.

Het onderbrengen van de Uitkomst in Veerburg vergt extra aanpassingen en kost ruim vier ton. Los van alle financiële risico's die exploitatie van de ruimte met zich meebrengt, kan het college de uitgave van een dergelijk bedrag aan gemeenschapsgeld voor slechts één sportvereniging niet verantwoorden.

De Uitkomst naar sportpark

Daarom stelt het college voor de judovereniging onder te brengen in een nieuw te bouwen sportaccommodatie aan de Randweg in Anna Paulowna. Deze accommodatie zal - naast de judovereniging - alle sportverenigingen huisvesten. De gebruikers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie. Zo kunnen verenigingen beter samenwerken en ontstaat een situatie die ook in de toekomst haalbaar blijft. De invulling van de nieuwe sportaccommodatie wordt in overleg met de gebruikers vormgegeven. In deze opzet deelt de judovereniging de ruimte met andere verenigingen en zal dus gebruik moeten maken van verplaatsbare judomatten. De sporthal voorziet in eigen kleed-, douche- en toiletruimtes.

Oog voor financiën en toekomst

Het college beseft dat veel betrokkenen teleurgesteld zullen zijn over dit besluit. Er is door veel partijen lang en hard gewerkt aan verschillende oplossingen. Het college waardeert dit zeer. Toch meent het college dat, met het oog op de gemeentelijke financiën en de toekomst, dit besluit het enige verantwoorde is. Als de raad met het voorstel instemt, volgt een intensief traject van gesprekken met alle betrokken partijen. Samen moet op een constructieve manier worden gepast en gemeten om voor iedereen de beste oplossing te vinden binnen de verantwoorde mogelijkheden.

De overgang naar de nieuwe situatie kost tijd. Gedurende die periode blijft Veerburg gewoon open. Het college denkt aan een periode van in ieder geval twee jaar.

Direct betrokken partijen zijn geïnformeerd en worden op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek waarin het college zijn besluit toelicht. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna