Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 oktober 2011 Winnaars literatuurprijs Anna Paulowna gebundeld in boekwerk

De Literatuurprijs bestaat in Anna Paulowna sinds 2002. Om het jaar werd de prijs uitgeloofd aan het mooiste verhaal en het beste gedicht, waarvan de inhoud in relatie staat tot Anna Paulowna. Er was ook een jeugdprijs voor het beste verhaal. Dit jaar vond voor de laatste keer de schrijfwedstrijd plaats.

Anna Paulowna gaat immers op in de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Het leek de jury een goed idee om een boek samen te stellen met alle winnende verhalen en gedichten van de Anna Paulowna Literatuurprijs. Dit boek geeft een beeld van de polder vanuit allerlei gezichtspunten.

Inhoud van het boek

Het boek bevat naast de winnende verhalen en gedichten een schets van de totstandkoming van de literatuurprijs met onder meer correspondentie met de schrijver Remco Campert. Maar ook een bekentenis van de jury over een niet verkozen gedicht van schrijver Gerbrand Bakker. Daarnaast bevat het de tekst van het toneelstuk 'Koningin Anna Paulowna' dat bij de opening van het nieuwe raadhuis werd opgevoerd.

Polderse Gemeenschap

Het einde van de gemeente Anna Paulowna betekent ook het einde van de Polderse Gemeenschap. In het boekwerk over tien jaar literatuurprijs staat ook een terugblik over het 60-jarige bestaan van de Polderse Gemeenschap. Het boek wordt verkocht aan belangstellenden voor 19,50 euro.

Wilt u het boek aanschaffen?

U kunt het boek aan aanschaffen door 19,50 euro over maken op rekening 1336.559.578 ter name van literatuurprijs per adres Molenkolk 4, 1761 BC in Anna Paulowna. Vermeld bij uw bestelling uw naam, adres en telefoonnummer. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna