Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 november 2011 Koningin Anna Paulowna aanwezig bij feestelijke uitreiking boek op donderdagavond 24 november 2011

Koningin Anna Paulowna komt op donderdagavond 24 november 2011 naar de polder. Deze avond wordt het boekje over tien jaar literatuurprijs uitgereikt. Koningin Anna Paulowna spreekt deze avond in De Ontmoeting. Vanaf 20.00 uur zijn inzenders en winnaars van de literatuurprijs en alle andere belangstellenden van harte welkom aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna.

Inhoud

Er is een boek samengesteld met alle winnende verhalen en gedichten van de Anna Paulowna Literatuurprijs. Het boek geeft een beeld van de polder vanuit allerlei gezichtspunten. Het boek bevat naast de winnende verhalen en gedichten een schets van de totstandkoming van de literatuurprijs met onder andere correspondentie met de schrijver Remco Campert. Ook staat er een bekentenis in van de jury over een niet verkozen gedicht van schrijver Gerbrand Bakker.

Daarnaast bevat het de complete tekst van de rede van Koningin Anna Paulowna.

Polderse Gemeenschap

Het einde van de gemeente Anna Paulowna betekent ook het einde van de Polderse Gemeenschap. In het boekwerk staat ook een terugblik op het meer dan 60-jarige bestaan van de Polderse Gemeenschap.

Russische grootvorstin

Anna Paulowna was koningin van Nederland, maar bleef vooral een Russische grootvorstin. Haar naam leeft voort als de polder die in 1845 naar haar werd genoemd: de gemeente Anna Paulowna.

Eerder kwam ze al naar De Ontmoeting tijdens de officiële opening op 12 februari 2010. Zij gaf een toespraak alsof ze uit haar graf was opgestaan en per trein naar de opening van het raadhuis was gereisd.

Boek kopen?

Het 136 bladzijdes tellende boek is geïllustreerd met mono-prints in kleur van de vormgeefster Tine van Wel. Op donderdagavond 24 november zijn de originele prints te bewonderen en tevens te koop. Het boek is te koop voor 19,50 euro bij de Bruna aan het Sluisplein 16 in Anna Paulowna.

U kunt het ook bestellen door 19,50 euro over te maken op rekening 1336.559.578 t.n.v. literatuurprijs, per adres Molenkolk 4, 1761 Anna Paulowna. Vermeld bij uw bestelling uw naam, adres en telefoonnummer. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna