Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 29 december 2011 Waterbreed in uitvoering, wat is er gedaan in Den Helder in 2011?

In het project 'Waterbreed' nemen de gemeente Den Helder en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren en de recreatiewaarde van water te verhogen. Hieronder leest u over wat er is bereikt in 2011.

Fietsroute

Bij het Hengstepad langs de fietsroute heeft de gemeente een fiets- en voetgangersbrug aangelegd met een stuw eronder. In de duinrel wordt nu meer schoon water vastgehouden. Daardoor krijgen bijzondere plant- en diersoorten een kans. De parkeerplaatsen langs het water zijn verwijderd en er is drie kilometer natuurvriendelijke oevers aangelegd.

Kanoroute

Met de uitvoering van waterbreed maakt de gemeente recreatie op en langs het water mogelijk. De aanleg van de kanoroute van maar liefst 14 kilometer is daar een belangrijk onderdeel van. De waterdoorgangen in de IJsselmeerstraat en de Flevostraat zijn vervangen door zogenoemde duikers waar kleine bootjes en kanoís onderdoor kunnen varen. De route wordt in 2012 voltooid. Dan worden de duikers in de Waddenzeestraat en de Doggersvaart vervangen.

Natuurvriendelijke oevers

In 2011 zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd in de Meidoornstraat, aan de Jan Verfailleweg / en in Mariëndal. Waterplanten en diersoorten krijgen hier de kans om zich te ontwikkelen.

Samenwerking

Samen met Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het Landschap Noord-Holland werkt de gemeente aan water en natuur. Wethouder Suzanne den Dulk; "Door de goede samenwerking bereiken we meer. We besparen kosten door werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen. Samen zorgen we ervoor dat het water in Den Helder schoner is en dat iedereen volop kan genieten van de natuur op en langs het water." (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna