Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 14 mei 2012 Geocaching in Hollands Kroon

Hollands Kroon wethouder Theo Meskers ging deze week schatzoeken in een modern jasje: geocaching. In een wandeling van ongeveer 5 kilometer vond hij met behulp van GPS een zogenaamde cache (verstopplaats). Daarbij kreeg de wethouder hulp van de initiatiefnemers van deze geocaching wandeling.

Recreatieve aanrader

Vorig jaar werd de gemeente getipt over een initiatief in de voormalige gemeente Niedorp. Wethouder Meskers omarmde het meteen. Meskers: "Ik heb mijn gemeente op een speelse, avontuurlijke manier weer van een heel nieuwe kant gezien. Ik raad het iedereen aan." In ongeveer twee uur liep wethouder Meskers met de initiatiefnemers Michael Wesseling en Madelon van Stigt Thans de nieuwerwetse speurtocht van ca. 5 kilometer. Onderweg moesten diverse raadsels worden opgelost, om uiteindelijk bij de cache (verstopplaats) te komen.

Geocaching in Hollands Kroon
Links de twee initiatiefnemers Michael Wesseling en Madelon van Stigt Thans. In het midden wethouder Theo Meskers en rechts beleidsmedewerker recreatie & toerisme Huub Tiebie.

Zelf ook schatzoeken?

Verschillende inwoners van Hollands Kroon zijn actief met geocaching. Op www.geocaching.nl vindt u veel wandelingen in Hollands Kroon. U leest daar ook wat u nodig heeft om te beginnen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna