Cultuur, Sport & Recreatie: 08 februari 2013 Dak op observatorium Ecomare

Nog een paar maanden en dan kun je bij Ecomare vanaf een prachtige plek van de sterrenhemel genieten. De bouw van het nieuwe observatorium bij Ecomare is in volle gang. Nu het dak is geplaatst, is het hoogste punt bereikt. In het observatorium zal de telescoop altijd klaar staan voor gebruik. Het afschuifbare dak zorgt er voor dat bij goed weer direct naar de sterren gekeken kan worden. In mei 2013 zal het observatorium officieel geopend worden.

Sterrenhemel

In het observatorium kunnen Volkssterrenwacht 'De Jager' en Ecomare kijkavonden en nachtprogramma's organiseren. Zo kunnen veel meer mensen genieten van de nachtelijke sterrenhemel. Op de begane grond komt een ontvangstruimte waar lezingen en informatie over de kijkavonden gegeven gaan worden. Daar kunnen ook educatieve programma's voor toeristen en scholen plaatsvinden. Komend najaar wordt er een cursus aangeboden voor beginnende sterrenkijkers.

Meer informatie op www.ecomare.nl (Bron: EcoMare)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna