Cultuur, Sport & Recreatie: 05 maart 2013 Provincie Noord-Holland en gemeenten tekenen Regionaal convenant sport

Op 27 februari 2013 hebben vertegenwoordigers van zeven Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland het regionaal convenant sport ondertekend.

Dit convenant richt zich op het verbeteren van het topsportklimaat, talentontwikkeling in samenhang met breedtesport, kennisdeling en het verbinden van sport en bedrijfsleven.

Door samenwerking op te zoeken willen de gemeenten Alkmaar, Edam-Volendam, Hoorn, Medemblik, Oostzaan, Purmerend en Zaanstad effectiever en efficiënter kunnen werken op sportgebied. De provincie speelt hierbij een faciliterende rol.

Het is voor andere Noord-Hollandse gemeenten mogelijk om in een later stadium tot het convenant toe te treden. Met het vaststellen van het convenant is een eerste stap naar verdere samenwerking gezet.

In de komende periode zullen de deelnemers zich richten op het uitwerken van concrete plannen die binnen de regio’s worden opgepakt. Deze plannen zullen zich richten op talentontwikkeling, accommodaties en evenementen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna