Cultuur, Sport & Recreatie: 05 maart 2013 Eerste evenementenvergunning digitaal verleend op Texel

Sinds 1 februari 2013 maakt de gemeente Texel gebruik van een nieuw systeem waardoor de gemeente nog meer zaken digitaal kan verwerken. Met behulp van dit nieuwe zaaksysteem kunnen burgers digitaal de afhandeling van hun gemeentelijke zaken volgen vanuit huis.

Het zaaksysteem is kosten en tijd besparend, het levert bijvoorbeeld een besparing op van papier en vergadertijd. Deze week is de eerste evenementenvergunning volledig digitaal verleend.

De aanvraag voor een evenementenvergunning is het eerste proces dat via het nieuwe zaaksysteem loopt. De organisator kan de afhandeling van een vergunning volgen via internet. De aanvrager krijgt bij het in behandeling nemen van de aanvraag en het verlenen van de vergunning updates via de mail of eventueel via sms. Met een pincode kan de aanvrager inloggen op een eigen internetpagina waar hij of zij de gegevens kan ingezien, een document kan toevoegen of kan reageren. De behandelend ambtenaar kan binnen het systeem ‘zaken uitzetten’ naar collega’s en externe adviseurs, zoals politie en veiligheidsregio, waarmee digitaal om advies wordt gevraagd. Ook wordt de evenementenvergunning nu digitaal ondertekend.

In de loop van 2013 volgen meer processen die digitaal kunnen worden gevolgd door aanvrager en digitaal behandeld door de gemeente. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna