Cultuur, Sport & Recreatie: 19 maart 2013 Cultuureducatie met Kwaliteit van start op basisscholen Noord-Holland

Op 14 maart 2013 geven de provincie Noord-Holland en 26 gemeenten het startschot voor Cultuureducatie met Kwaliteit.

Via de landelijke regeling 'Cultuureducatie met Kwaliteit' is tot en met 2016 € 2,8 miljoen extra beschikbaar voor cultuur op Noord-Hollandse basisscholen.

Onder regie van Plein C, onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland, hebben 26 kleine gemeenten een plan ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Daarbij investeren de gemeenten elk jaar ruim 4 ton, en de provincie nog eens 3 ton.

Gedeputeerde Elvira Sweet is blij met het gezamenlijke initiatief: 'Met Cultuureducatie met Kwaliteit geven we de leerlingen een optimale culturele basis. Ook, en vooral, met de cultuur uit de eigen omgeving.' Cultuureducatie met Kwaliteit wordt door lokale muziekscholen, bibliotheken en kunstencentra uitgevoerd, in nauwe samenwerking met het onderwijs. Samen ontwikkelen zij nieuwe cultuurprogramma's die beter aansluiten bij het lesprogramma en bij de culturele omgeving van de school.

Het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit wil bereiken dat kunst en erfgoed een vast onderdeel worden van het programma op de basisschool, en dat de kwaliteit van het aanbod verbetert. In Noord-Holland doen, naast de 26 kleine gemeenten, ook de steden Alkmaar, Zaanstad, Haarlem, Haarlemmermeer en Amsterdam mee aan de landelijke regeling.

Kijk voor meer informatie op : www.pleinc.nl/cmk en www.cultuurparticipatie.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna