Cultuur, Sport & Recreatie: 20 maart 2013 Veiling deel provinciale kunstcollectie Noord-Holland op zondag 24 maart 2013

De provincie Noord-Holland organiseert op zondag 24 maart 2013 een veiling van kunstwerken uit de provinciale kunstcollectie.

De veiling van ruim 300 werken vindt plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis en begint om 13.00 uur.

De provincie stoot een deel van haar kunstcollectie af. In totaal gaat het om 776 werken. Een aantal werken is geschonken aan verschillende musea en een deel werd onlangs verkocht. Ruim 300 kunstwerken wachten nu nog op een nieuwe eigenaar. Het zijn deze werken die worden geveild.

Kijkdagen

Op vrijdag 22 maart 2013 van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 23 maart 2013 van 10.00 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden de werken bekijken.

Veiling

De veiling vindt plaats op zondag 24 maart 2013 vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

De kijkdagen en de veiling vinden plaats in de Statenzaal van het provinciehuis, Dreef 3 te Haarlem. Betaling van de aangekochte kunstwerken geschiedt uitsluitend per pin.

Catalogus

Op www.galerienieuwschoten.nl staat vanaf 16 maart 2013 een digitale catalogus waarin alle werken staan omschreven met de daarbij behorende richtprijzen.

Verkleining kunstcollectie

Reden voor de verkoop is de nieuwe inrichting van de kantoren aan de Dreef en aan het Houtplein. De mogelijkheden om de kunstwerken op te hangen of te plaatsen is op beide locaties sterk afgenomen. Hierdoor staat een groot deel van de collectie permanent opgeslagen in een depot. Daarnaast is besloten om alleen werken te houden die een relatie hebben met Paviljoen Welgelegen en de provincie Noord-Holland. Een groot aantal werken van Noord-Hollandse kunstenaars blijft ook in de collectie. (Bron: prov. nh)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna